Bornholms Kulturuge holder flyttedag

NYHED | 18. MAJ 2023 • 05:30
NYHED
18. MAJ 2023 • 05:30

Farvel til Destination Bornholm, goddag til Gaarden i Melsted.

Bornholms Kulturuges sekretariat flytter fra Destination Bornholm til Gaarden i Melsted. I det nye sekretariat sidder både nye og velkendte kulturuge-personer; Laura Jespersen, som har været Kulturugens projektleder de seneste to år, har desværre valgt at stoppe, men hun fortsætter med udvalgte opgaver i det nye sekretariat.

Det oplyser sekretariatet for Bornholms Kulturuge i en pressemeddelelse, som fortsætter:

Det nye sekretariat bliver ledet at Mikkel Bach-Jensen, som har været knyttet til Bornholms Kulturuge siden 2004 – både i bestyrelsen og i sekretariatet. Han har været formand for Bornholms Kulturuge de seneste fire år, men genopstillede ikke ved den nyligt afholdte generalforsamling, hvor der til gengæld var nyvalg til Susanne Danig fra Birca og Ida Marie Tjalve, som er projektleder i Dragekompagniet, forperson for Cirkusbygningen i Sandvig og artist.

Den nye bestyrelse konstituerer sig snarest og fungerer for nuværende med næstformand Inge Prip for bordenden.

Destination Bornholm har hidtil varetaget sekretariatsfunktionen for Bornholms Kulturuge, men har udtrykt ønske om at understøtte udvalgte funktioner og ikke hele sekretariatsrollen. Destinationen vil således fortsat understøtte markedsføringen samt praktiske og administrative opgaver i forbindelse med Kulturugen.

Direktør i Destinationen Pernille Lydolph siger i pressemeddelelsen:

– Eventafholdelse er en krævende disciplin med mange praktiske opgaver, og jeg er glad for, at vi har landet en løsning, hvor vi flere parter sammen fremover driver en af øens stærke events. Kulturugen har været medvirkende til, at vores sensommer og efterår er blevet så velbesøgt, som tilfældet er i dag. Politiske og strategiske beslutninger om at forlænge sæsonen har en effekt – og særligt når de bliver fulgt op af oplevelser, som vores gæster gerne vil rejse efter. Sådan er det med Bornholms Kulturuge, og derfor bakker vi naturligvis stadig op, som vi altid har gjort, og nu i et samarbejde med det nye sekretariat på Gaarden, som jo i forvejen er en kulturaktør og dermed en ny, god ramme for Bornholms Kulturuge, ligesom vi er repræsenteret i bestyrelsen.

Gode erfaringer

Næstformand og fungerende formand Inge Prip siger:

– Vi er kede af at sige farvel til Laura som projektleder og også til Destination Bornholm som sekretariat, hvor begge parter har haft gavn af samarbejdet. Men vi er i den nye bestyrelse også meget trygge ved samarbejdet med det nye sekretariat på Gaarden, hvor Laura jo heldigvis stadig er koblet lidt på, og hvor samarbejdet med Destinationen fortsat er stærkt og godt.

For Laura Jespersen er det da også med blødende hjerte, hun siger farvel til stillingen som projektleder i Bornholms Kulturugens sekretariat:

– Det har været et drømmejob for mig, og jeg tager mange gode erfaringer med mig videre. Jeg ser frem til at kunne bidrage til udviklingen af kulturugen, hvor det giver mening, nu i et samarbejde med teamet på Gaarden, og jeg ønsker Bornholms Kulturuge og alle de fantastiske arrangører alt det bedste fremover, siger hun i pressemeddelelsen.