Børn fra hele øen mødes på Bækkely

NOTITS | 21. OKT 2024 • 20:00
NOTITS
21. OKT 2024 • 20:00

I weekenden mødes 50 sangglade børn på Bækkely i Snogebæk i weekenden for at synge.

Det er Folkekirkens Børnekor Bornholm, der holder korweekend for andet år i træk. Her skal børn fra otte forskellige kor i de bornholmske kirker øve en håndfuld sange sammen, lege, lære hinanden at kende, spise kage, riste skumfiduser over bål og meget mere.

I løbet af weekenden er der besøg af Anne Lise Quorning, som er dirigent for Haderselv Domkirkes meget dygtige pigekor.

Hun skal arbejde med børnene og indstudere sange, som vi så forhåbentlig kan bruge videre ude i sognene i løbet af vinteren.

Ud over Anne Lise Quorning er det Sigga Eythorsdottir, Ida Flinck og Charlotte Lind, der indstuderer sange med de mindste børn.

Søndag afsluttes der med en koncert i Nexø kirke, hvor børnene præsenterer det, de har lært.

"At møde andre der interesserer sig for det samme og at synge i så stort et kor, bliver helt sikkert en stor oplevelse for børnene - og også for korlederne. Vi glæder os rigtig meget til at opleve alle børnene, og høre hvor dejligt, det lyder, når 50 børn synger sammen. På stævnet på Bækkely har vi en håndfuld forældre med, der hjælper med alt fra opvask til godnathistorier og båltænding. Uden dem var det umuligt," skriver korleder og koordinator Sigga Eythorsdottir i en pressemeddelelse til Tidende.

Hun skriver også, at børnekorene på Bornholm har været udfordret de seneste år, men at der i de seneste år er kommet skub i det igen, og at der er blevet arbejdet ihærdigt og succesfuldt på at skaffe midler til opbygning af korlivet i de bornholmske folkekirker.

– Og nu, mindre end to år senere, har vi godt 60 børn der synger i kirkekor rundt omkring på øen, samt en del musikalske legestuer og babysalmesang for de endnu mindre, fortæller korlederen.

FÅ ABONNEMENT