Bi-indtægt skal sikre skolerejse

Bi-indtægt skal sikre skolerejse
Skolens elever er klar til at rykke ud, behørigt påklædt. Privat foto
NYHED | ABONNENT | 21. NOV 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
21. NOV 2023 • 05:30

Bierne på Christiansø producerer cirka 30 kilo honning om året, og i år har skolens elever fået lov til at sælge den og bruge pengene på en skolerejse. Samtidig skal tilladelsen til opretholdelse af Ertholmene som såkaldt renparringsområde for Læsø-bier fornys.

Den eksklusive ret til at opretholde Ertholmene som såkaldt renparringsområde for Læsø-bier skal opdateres, hvilket sker hvert femte år.

I et renparringsområde må der kun være én race af honningbier.

Som man blandt andet kan læse i den just udkomne bog "Mit Bornholm – 13 personligheder fortæller" har etnografen Ole Hertz, som bor i Østerlars sammen med sin hustru, kunstmaler Inge Lise Westmann, beskæftiget sig med biavl, siden Danidas Forskningsråd for år tilbage efterlyste projekter til gavn for den fattigste del af befolkningen i ulandene og for det tropiske miljø.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: El-priserne er høje i dag og fra kl. 17-21 er det særligt dyrt at bruge strøm - Faktisk et stykke over den seneste tids kogespids-priser. I eftermiddag er gennemsnitsprisen henover de fire timer 5,27 kr./kWh. (alt inkl.).
Vi savner en god gang vind til at presse elpriserne ned, men pt. lover vejrudsigten ikke et skub i den retning i hvert fald ikke før vi rammer weekenden. Tænk over dit forbrug og skub det elforbrug du kan, til efter kl. 22.

Bornholms energi og forsyning