Toårig pige er kommet hjem fra hospitalet

Toårig pige er kommet hjem fra hospitalet
Kommunen har oplevet fester ved shelters, der har 'bynær karakter'. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 26. MAJ 2023 • 12:07
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. MAJ 2023 • 12:07

Pigen, som torsdag måtte indlægges på Bornholms Hospital efter at have fundet piller ved et shelter i Nexø Lystskov, er kommet hjem igen og har det okay efter omstændighederne. Det fortæller pigens mor, som håber, der kan blive sat fokus på problemerne med fester i shelteret.

Louise Rasmussen har fået mange beskeder med opløftende ord, siden hun torsdag skrev et facebookopslag, som blev delt flere hundrede gange.

I opslaget fortalte hun, at hendes toårige datter var blevet indlagt på Bornholms Hospital efter at have fået det dårligt på en tur med vuggestuen, hvor hun fandt nogle piller, som var blevet efterladt på shelteret i Nexø Lystskov.

På hospitalet blev datteren tilset hvert 10. minut og fik aktivt kul for at rense kroppen efter at have indtaget, hvad der tilsyneladende er en form for rusmiddel. Heldigvis kunne datteren senere på dagen blive udskrevet.

"Olivia er hjemme igen, og har det okay efter omstændighederne", fortæller Louise Rasmussen i en sms-besked til Bornholms Tidende og oplyser, at hun endnu ikke har hørt fra hospitalet, hvilke piller der er tale om.

Louise Rasmussen mistænker unge for at have efterladt pillerne efter at have festet i shelteret, og hun håber, at de unge fremover vil være mere opmærksomme på ikke at glemme farlige ting for små børn og dyr som eksempelvis rusmidler.

"Jeg ved at der er mange problemer nede ved shelteret i Nexø af samme årsag. Jeg håber sådan, at der kommer mere fokus på det nu, på trods af at der skulle sådan en ærgerlig hændelse til..", skriver hun til Tidende.

Bynære shelters er udsat

At shelteret bliver brugt til fester, har man også konstateret hos Bornholms Regionskommune, som ejer og står for vedligeholdelsen af det.

– Der er af og til fester dernede, og der er flere af de steder, som har bynær karakter, hvor der godt kan blive lidt et feststed, fortæller skovfoged Nikolaj Jørgensen fra BRK.

Op til påskeferien konstaterede han, at der havde været fest og også udøvet hærværk på kommunens shelter på Torneværksvej ved Bofa i Rønne. Der var blandt andet blevet smadret et skraldestativ og banket en væg ind i shelteret, ligesom der også lå smadrede flasker. Men indtil viderere er der ikke blevet fundet nogen rusmidler.

– Jeg er ikke vidende om, at vi er stødt på noget af dét. Ofte er der sket hærværk af den ene eller den anden art, så det er da helt sikkert, at der sker noget aktivitet de steder.

Hvor hyppigt forekommer det?

– Det var et godt spørgsmål. Det er ikke mit indtryk, at det sker hver weekend, men det sker med jævne mellemrum.

Det er kun shelters, som ligger tæt på byområder, hvor der er problemer med fester og hærværk, fortæller skovfogeden.

– Det er svært med de bynære, fordi vi oplever jo ingenting på de shelterpladser, som vi har de andre forskellige steder langt inde i skoven. Men det er nok det med, når tilkørselsforholdene er til, at man relativt nemt kan komme derud, og det er lidt bynært, fortæller han.