S går ud med handlingsplan for at trække ny arbejdskraft til

S går ud med handlingsplan for at trække ny arbejdskraft til
Claus Larsen-Jensen fremlægger Socialdemokratiets handlingsplan for at tiltrække ny arbejdskraft og flere fastboende til Bornholm mandag eftermiddag på et møde hos AOF i Rønne. Foto: Jacob Jepsen
POLITIK | RØNNE | ABONNENT | 25. OKT 2021 • 16:48
Jakob Marschner
Journalist
POLITIK | RØNNE | ABONNENT
25. OKT 2021 • 16:48

Socialdemokratiet går til valg på et program, som ifølge partiet skal sikre, at der er råd til bedre velfærd fremover. Partiet vil blandt andet nedsætte et udviklingsforum.

Mandag eftermiddag har Socialdemokratiet Bornholm på et møde hos AOF i Rønne præsenteret en handlingsplan for at få flere arbejdspladser, mere arbejdskraft, flere boliger og flere fastboende på Bornholm.  

Planen skal ifølge partiet sikre, at der er råd til bedre velfærd fremover. 

– Handlingen og tempoet skal op på de her områder, sagde Claus Larsen-Jensen, opstillet for Socialdemokratiet ved valget, da partiet præsenterede sin plan.

– For Socialdemokratiet på Bornholm er målet, at alle sikres gode levevilkår, muligheder og velfærd. Derfor skal vi styrke udviklingen af Bornholm, så det økonomiske fundament og antallet af bornholmere er så stort, at vi får råd til alt det, vi vil, sagde han også.

Konkret foreslår Socialdemokratiet, at kommunalbestyrelsen straks efter valget etablerer det, som partiet kalder "Bornholms Udviklingsforum". Forummet skal sammensættes bredt, så også for eksempel erhvervsliv og landbrug bliver repræsenteret, uddyber Claus Larsen-Jensen over for Tidende.

Det tiltænkte Bornholms Udviklingsforum skal ifølge Socialdemokratiet arbejde konkret med en længere række opgaver. Heriblandt at kortlægge, hvor mange ledige, der kan få job eller efteruddannes, og hvad behovet for arbejdskraft på Bornholm er nu og her og i fremtiden. 

Desuden skal det nye udviklingsforum også arbejde for, at Bornholm kan tiltrække nødvendig arbejdskraft med en målrettet indsats for mere arbejdskraft fra resten af Danmark, Skåne, Sverige, Norge, de baltiske lande, Polen, Tyskland og Sydeuropa.

Det nye udviklingsforum skal også sørge for, at mulighederne i udbygningen af Rønne Havn til udskibning af havvindmøller, krydstogtskibe med mere udnyttes maksimalt, og at der fremadrettet sikres en effektiv byggesagsbehandling. 

Andre mål for Bornholms Udviklingsforum skal ifølge Socialdemokratiet være at tiltrække virksomheder og investorer, som vil bygge flere blandede boliger til både bornholmere og tilflyttere.

Socialdemokratiet vil ifølge handlingsplanen også arbejde for, at flere både voksne og unge får en erhvervsuddannelse, og at der vil være praktikpladser.