Trumps læge går i rette med ny teori om ekspræsidentens øre

27. JUL 2024 • 01:24UDLAND

Donald Trumps læge fra Det Hvide Hus afviser, at Trump kan være blevet ramt af andet end et projektil.

Direktøren for USA's forbundspoliti, FBI, tager fejl, når han siger, at det er muligt, at ekspræsident Donald Trump under attentatet i delstaten Pennsylvania muligvis blev ramt af et fragment og ikke et projektil.

Sådan lyder det fra Ronny Jackson, der var Trumps læge under hans tid som præsident, og som også har tilset ekspræsidenten efter attentatet.

- Der er intet belæg for, at det var noget som helst andet end et projektil, siger Jackson.

Den tidligere præsident blev ikke alvorligt skadet, da han blev udsat for et attentat under vælgermødet.

Meldingen var i første omgang, at gerningsmanden havde ramt Donald Trumps øre.

Hændelsen er siden blevet en markant del af ekspræsidentens kampagne for at blive valgt som præsident til valget i november.

- Jeg tog en kugle for demokratiet, lød det 20. juli fra ham til et vælgermøde i delstaten Michigan.

Teorien om, at Donald Trump ikke blev ramt af selve projektilet, men et fragment, er blevet fremsat af Christopher Wray, som er direktør for FBI.

- Direktør Wray tager fejl og agerer upassende ved at antyde noget som helst andet (end at der er tale om et projektil, red.), lyder det fra Ronny Jackson.

Ronny Jackson siger, at han selv har arbejdet som feltlæge i Irak, hvor han har tilset masser af soldater med skudsår, og at han har tilset Trump siden attentatet.

Donald Trump er allerede torsdag gået i rette med FBI-direktøren på sit eget sociale medie, Truth Social.

- Nej, det var desværre et projektil, som ramte mig på øret, og det ramte mig hårdt. Der var ingen glasskår, ingen fragmenter, lyder det fra Trump.

- Det er ikke så mærkeligt, at det engang sagnomspundne FBI har mistet USA's tillid!

Donald Trump er Republikanernes præsidentkandidat til valget 5. november. Her skal han formentlig op imod USA's vicepræsident, Kamala Harris, som forventes at blive nomineret som Demokraternes præsidentkandidat.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT