Trump vil mindes afdød brandmand på attentatsted

5. OKT 2024 • 12:19UDLAND

Trump vil mindes et af ofrene for attentatforsøget i juli, når han lørdag vender tilbage til Pennsylvania.

Lørdag vender USA's republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, tilbage til den by i Pennsylvania, hvor han i juli blev udsat for et attentatforsøg under et vælgermøde.

Det skriver AFP.

Her skal han igen afholde vælgermøde, hvor han også vil ære mindet om den brandmand, Corey Comperatore, der blev ramt af gerningsmandens skud og døde, har Trumps kampagnekontor oplyst.

Corey Comperatores kone, døtre, søstre og de førstehjælpere, der hjalp til efter skyderiet, vil deltage i vælgermødet sammen med Donald Trump.

- Præsident Trump vil ære mindet om Corey Comperatore, som heltemodigt ofrede sit liv for at beskytte sin kone og sine døtre mod kuglerne den forfærdelige dag, har kampagnekontoret oplyst.

Trumps vicepræsidentkandidat, J.D. Vance, deltager også i vælgermødet, og det samme gør rigmanden Elon Musk, skriver U.S. News.

Trumps kampagnekontor har oplyst, at Trump vil tale bag et beskyttelsesglas.

Den tidligere præsident var i gang med en tale om immigration på vælgermødet i Butler den 13. juli, da der lød otte skud.

Trump faldt sammen, tog sig til øret og dukkede sig ned bag podiet, mens agenter fra Secret Service trak ham ned i dækning.

Den formodede gerningsmand - 20-årige Thomas Crooks - blev dræbt af Secret Service få minutter senere.

Omringet af livvagter og med et blod løbende ned ad ansigtet løftede Trump næven og råbte: "Kæmp!"

Det er nu blevet et billede på Trumps kampagne for at blive USA's næste præsident. Det bliver afgjort 5. november, hvor han er oppe imod den nuværende vicepræsident og demokratiske præsidentkandidat, Kamala Harris.

Attentatforsøget sendte chokbølger gennem resten af verden.

Præsident Joe Biden tilsluttede sig en række af verdensledere, der rakte ud til Trump og fordømte angrebet. Skyderiet fik alle til at opfordre til at skrue ned for temperaturen i en overophedet valgkamp. Men pausen blev kun ganske kort.

Selv om Trumps øre blev strejfet, slap han ellers uskadt fra attentatforsøget, hvor to andre tilsyneladende tilfældige mennesker blev såret.

Secret Service - der har til opgave at beskytte præsidenter, præsidentkandidater og deres familier - fik sønderlemmende kritik for ikke at have sikret bygningen, hvorfra skuddene blev affyret. Den lå blot et par hundrede meter fra scenen, hvor Trump stod.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT