Mulig ny Hizbollah-leder kan være dræbt i israelsk angreb

5. OKT 2024 • 12:33UDLAND

Det har ikke har været muligt at få kontakt til Safieddine siden fredag eller komme til angrebet område.

Israel har rettet et angreb mod Hashem Safieddine, der ses som en mulig afløser for Hizbollahs dræbte leder, Hassan Nasrallah.

Det er lørdag uvist, om Safieddine er blevet dræbt i angrebet, siger en israelsk embedsmand til tv-stationen CNN.

En libanesisk sikkerhedskilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at det ikke har været muligt at få kontakt til Safieddine siden fredag.

På grund af Israels luftangreb mod det sydlige Beirut har det heller ikke været muligt for redningsmandskab at komme til det område, hvor Safieddine kan være blevet dræbt, siger tre sikkerhedskilder i Libanon.

Hashem Safieddine er fætter til Hassan Nasrallah, der blev dræbt i et stort israelsk angreb 27. september.

Safieddine har været leder af Hizbollahs ledende råd.

Hizbollah har ikke udpeget en ny øverste leder endnu efter drabet på Nasrallah, der var bevægelsens leder i 32 år. Men Safieddine er blevet nævnt som et realistisk bud.

Begge fætre har været kendt for at bære traditionelle religiøse klæder og en sort turban, der skal symbolisere, at de stammer fra profeten Muhammed.

Safieddine har gennem årene været hård i sin kritik af USA.

I 2017, hvor Donald Trump var præsident, sagde han, at "USA's mentalt hæmmede og vanvittige administration, som ledes af Trump, ikke vil være i stand til at gøre ondt på modstandsbevægelsen (Hizbollah, red.)".

Samme år stemplede USA's udenrigsministerium Safieddine som terrorist.

Hizbollah-bevægelsen har tætte bånd til Iran, og det samme har Hashem Safieddine. Hans bror Abdullah Safieddine fungerer i dag som Hizbollahs særlige udsending i Iran, skriver Al Jazeera.

Hashem Safieddines søn Redha er desuden gift med datteren til den afdøde general Qassem Soleimani, der blev dræbt af USA i 2020.

Israel og Hizbollah er mangeårige fjender. Det seneste års tid er kampene mellem dem intensiveret sideløbende med Israels krig i Gaza.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT