Haitiansk bande hærger by og dræber 70 - flere end 6000 er flygtet

5. OKT 2024 • 02:22UDLAND

En bevæbnet bande i Haiti har brændt huse og biler og dræbt mindst 70 mennesker i byen Pont-Sonde.

Omkring 6270 mennesker er flygtet fra deres hjem i den haitianske by Pont-Sonde, efter at medlemmer af Gran Grif-banden torsdag stormede byen og dræbte mindst 70 indbyggere.

Det oplyser FN's agentur for migration natten til lørdag ifølge Reuters.

De fleste af de fordrevne har søgt ly hos familier i nærliggende Saint-Marc og andre byer, imens andre opholder sig i midlertidige lejre.

Port Sonde ligger i Artibonite-regionen i det vestlige Haiti. En talsperson for Haitis nationale politistyrke siger til Reuters, at politidirektøren i Artibonite er blevet afsat og erstattet.

- I øjeblikket er der forstærkninger på stedet for at holde situationen under kontrol, siger talspersonen videre.

Lederen af Gran Grif-banden, Luckson Elan, har taget ansvar for massakren. Han siger, at massakren er som gengæld for, at civile har forholdt sig passivt imens politiet og andre grupper har dræbt hans soldater.

Bandemedlemmerne skød med automatiske rifler mod indbyggerne og afbrændte huse og biler.

- Denne hadske forbrydelse mod forsvarsløse kvinder, mænd og børn er ikke blot et angreb mod ofrene, men et angreb mod hele den haitianske nation, skriver landets premierminister, Garry Conille, på det sociale medie X.

Haiti er et land, der er i bandernes vold.

Problemerne tog for alvor til i 2021, da landets daværende præsident, Jovenel Moïse, blev likvideret under bandekrigen i landet.

Især hovedstaden Port-au-Prince er hårdt ramt. Voldelige bander kontrollerer omkring 80 procent af hovedstaden.

Hundredvis af politibetjente fra det afrikanske land Kenya er blevet udstationeret i Port-au-Prince som del af en FN-mission for at skabe stabilitet i landet.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT