Hamas: En leder af den væbnede gren er dræbt i Libanon

5. OKT 2024 • 05:50UDLAND

Ifølge Hamas er en leder af dets væbnede gren blevet dræbt i et angreb i det nordlige Libanon.

En leder af Hamas' militære gren al-Qassem-brigaderne, Saaed Atallah, er sammen med tre familiemedlemmer blevet dræbt under et israelsk luftangreb i det nordlige Libanon.

Det oplyser Hamas ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligt lørdag.

Atallah befandt sig i en palæstinensisk flygtningelejr i byen Tripoli i det nordlige Libanon, lyder det.

Israel har ikke kommenteret meldingen om angrebet.

Tilmed har der været flere meldinger om angreb andre steder i Libanon.

I løbet af natten til lørdag lød det fra den iranstøttede, libanesiske bevægelse Hizbollah, at israelske soldater forsøgte at gå ind i byen Odaisseh i det sydlige Libanon og at der er fortsatte kamphandlinger i området.

Også i Libanons hovedstad, Beirut, har der ifølge øjenvidner været angreb i løbet af natten. Det israelske militær udsendte tre advarsler om evakuering.

Den første var til beboere i en bygning i nabolaget Bourj al-Barajneh og den anden til en bygning i Chouaifet-distriktet. Den tredje nævnte både bygninger i Haret Hreik og Burj al-Barajneh.

Siden krigen mellem Hamas og Israel brød ud for snart et år siden, er situationen blevet mere anspændt i Mellemøsten. Internationalt er der nu frygt for en regional storkrig efter den seneste tids udviklinger.

Efter godt to ugers intensiverede luftangreb mod det sydlige Libanon, hvor Hizbollah-bevægelsens øverste leder, Hassan Nasrallah, blev dræbt fredag i sidste uge, indledte Israel natten til tirsdag en landoffensiv i det sydlige Libanon.

Samtidig med landoffensiven fortsætter Israel sine luftangreb mod Libanon.

Tirsdag aften sendte Iran omkring 180 ballistiske missiler mod Israel, fordi Israel har dræbt højtstående Hizbollah- og Hamas-ledere. Det er Irans hidtil største angreb mod Israel.

Torsdag blev 60 Hizbollah-medlemmer og et højtstående Hamas-medlem meldt dræbt i israelske angreb.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT