NFL-spillere vil have journalister ud af omklædningsrum

5. OKT 2024 • 10:14SPORT

Det skal være slut med interviews i omklædningsrummet, hvis det står til spillerforeningen i NFL.

Siden begyndelsen af 90'erne har danske pressefolk og fotografer været forment adgang til fodboldlandsholdets og klubbernes omklædningsrum. Men i NFL er det anderledes.

I verdens største liga for amerikansk fodbold er det stadig kutyme, at pressen har adgang til at interviewe spillere i omklædningsrummet efter kampe. Men det skal være slut.

Det mener i hvert fald NFL Players Association (NFLPA), som er spillernes forening.

- Spillerne føler, at interviews i omklædningsrummet invaderer deres privatliv og er ubehagelige. Det handler ikke om at begrænse mediernes adgang (til spillerne, red.), men om at respektere spillernes privatliv og værdighed, skriver NFLPA på X.

- Vi, ledelsen i NFLPA, anmoder om, at NFL straks tager skridt mod at skabe en mere respektfuld og sikrere arbejdsplads for alle spillere.

Ønsket fra spillerne er ikke nyt. Emnet har tidligere været debatteret mellem spillerforeningen, NFL og foreningen Pro Football Writers of America, der varetager journalisternes interesser.

Men emnet er blevet aktuelt igen. Ifølge NFLPA-spillerrepræsentant Ted Karras fra Cincinnati Bengals skyldes det blandt andet, at nogle spillere er blevet filmet, mens de har været nøgne.

Under coronapandemien var der ikke journalister i omklædningsrummet. Allerede dengang gav spillerne udtryk for, at de nød ændringen. Efter pandemien gik man dog tilbage til den gamle praksis.

- Vi har bragt det op flere gange siden. Og nu mener vi, det er tid til at gøre noget ved det, siger Ted Karras.

Mens NFL endnu ikke har reageret på udmeldingen, har Pro Football Writers of America sagt, at man er i løbende dialog med NFLPA og NFL om emnet, men lægger ikke op til, at man er klar til forlade omklædningsrummet.

- Målet er, at alle skal være komfortable med forholdene i omklædningsrummet, og at spillerne og klubberne overholder NFL's mediepolitik, skriver journalisternes forening.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT