Brasiliens højesteret: X har betalt bøder til forkert bank

5. OKT 2024 • 03:58UDLAND

Det sociale medie X har længe været i fejde med Brasiliens højesteret, som handler om adgangen til mediet.

Brasiliens højesteret meddelte fredag, at advokaterne for det sociale medie X ikke har betalt udestående bøder til den rette bank.

Det udsætter beslutningen om, hvorvidt X kan få lov at genoptage sit virke i Brasilien.

Betalingen af bøderne, som X's advokater hævder at have betalt korrekt, er den eneste manglende foranstaltning, der kræves af højesteretten for at lade X genoptage driften i Brasilien.

X har været suspenderet i Brasilien siden slutningen af august. Suspenderingen skyldes, at X ikke overholdt retsordrer om moderation af hadtale på platformen og ikke udnævnte en repræsentant i landet, som loven kræver.

Tidligere fredag indgav Elon Musk, som ejer X, en ny forespørgsel om at få det sociale medie genåbnet i Brasilien. I den forbindelse sagde han, at alle udestående bøder var betalt.

Som svar forespurgte Brasiliens højesteretsdommer, Alexandre de Moraes, at betalingen blev lavet til den rigtige bank.

Moraes besluttede også, at når betalingerne af bøderne er i orden, så vil Brasiliens statsanklager se på Musks forespørgsel.

Efter Moraes beslutning har advokaterne for X igen spurgt retten om lov til at genoptage virket i Brasilien. De afviser, at bøderne er betalt til den forkerte konto og siger, at de ikke ser en grund til, at statsanklageren skal konsulteres, før suspenderingen løftes.

De seneste uger er X begyndt at følge nogle af Moraes ordrer - inklusiv at blokere nogle X-brugere, som er under efterforskning. Den 26. september forespurgte X at få lov til at genoptage driften i Brasilien.

Moraes besluttede dog, at X stadig skulle betale lidt over fem millioner dollar i udestående bøder, før suspenderingen ville løftes.

Ifølge et dokument, som nyhedsbureauet Reuters har set, så sagde advokaterne for X fredag til højesteretten, at virksomheden har betalt 5,24 millioner dollar i bøder.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT