Trump vil holde nyt vælgermøde i Pennsylvania efter attentat

26. JUL 2024 • 23:15UDLAND

Trump vil tilbage til Butler, Pennsylvania, hvor han blev udsat for et attentat, og holde et nyt vælgermøde.

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, vil genbesøge byen Butler i Pennsylvania, hvor han blev strejfet af et skud på højre øre under et vælgermøde 13. juli.

Det skriver præsidentkandidaten på det sociale medie Truth Social, som han selv ejer.

- Jeg kommer til at vende tilbage til Butler, Pennsylvania, til et stort og smukt vælgermøde og ære vores elskede helt, brandmanden Corey, og de modige patrioter, der blev såret for to uger siden, skriver Trump fredag.

Den tidligere præsident blev ikke alvorligt skadet, da han blev udsat for et attentat under vælgermødet.

Til gengæld mistede en mand, brandmanden Corey Comperatore, blandt publikum livet, og to andre mandlige deltagere blev såret. De var i første omgang i kritisk tilstand, men senere blev de stabiliseret.

20-årige Thomas Matthew Crooks er blevet udpeget af de amerikanske myndigheder som manden bag attentatet.

Han blev skudt og dræbt på stedet af betjente fra sikkerhedstjenesten Secret Service.

Ifølge Chris Wray, som er direktør for USA's forbundspoliti, FBI, blev Thomas Matthew Crooks "meget fokuseret" på Trump og hans vælgermøde en uge før - omkring 6. juli.

Han havde lavet en Google-søgning, hvor han havde spurgt, "hvor langt væk var Oswald fra Kennedy?".

Lee Harvey Oswald var en amerikansk lagerarbejder, som i 1963 blev anholdt og sigtet for drabet på USA's daværende præsident, John F. Kennedy.

Præsidenten blev skudt og dræbt ved en paradekørsel i Dallas, Texas.

Ifølge Chris Wray havde Thomas Matthew Crooks to timer før vælgermødet fløjet en drone i nærheden af, hvor det blev afholdt.

Dronen var i luften i cirka 11 minutter.

Onsdag såede Chris Wray tvivl om, hvorvidt Trump blev strejfet af et decideret skud, eller om hans øre blev ramt af et fragment. Det gjorde han over for et udvalg i Repræsentanternes Hus.

Fredag er Trump gået til modangreb på Chris Wray via Truth Social, hvor han har vedhæftet et billede af sig selv under vælgermødet. På billedet kan man ifølge Trump se kuglen passere ham, efter at han blev ramt.

- Måske vil FBI-direktør Chris Wray bemærke, at det ikke er fragmenter eller glas, som flyver gennem øret - kun en blodig kugle.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT