Stormen Trami efterlader ødelæggelser og mindst 26 døde i Filippinerne

24. OKT 2024 • 10:46UDLAND

Den tropiske storm Trami skaber omfattende oversvømmelser, der har nået hustagene i Filippinerne.

Mindst 26 har mistet livet, og flere end 150.000 er tvunget til at forlade deres hjem, efter at den tropiske storm Trami er gået i land i Filippinerne torsdag.

Det oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dødstallet forventes at stige, efter at oversvømmelser blokerer veje og lægger hele byer under vand, oplyser myndighederne.

Stormen ramte først den nordøstlige filippinske kyst, hvor der ikke meldes om nogen døde, oplyser det lokale beredskab.

Den er skyld i omfattende oversvømmelser og jordskred, blandt andet på hovedøen Luzon i det nordlige Filippinerne.

Billeder viser lastbiler og biler i kø på de filippinske veje, hvor vand længere fremme har oversvømmet kørebanen og gjort det umuligt for trafikken at flytte sig.

Virksomheder og skoler, som ligger på stormens rute, er blevet beordret til at lukke.

Stormen har vedvarende blæst op til 26 meter i sekundet, hvilket svarer til 95 kilometer i timen. Der er vindstød omkring det dobbelte på op til 44 meter i sekundet.

Dødsfaldene skyldes særligt de seneste dages jordskred og oversvømmelser i den centrale Bicol-region og i byen Naga City, hvor 14 blev meldt døde torsdag.

I Naga City er der på et døgn faldet, hvad der svarer til omkring to måneders nedbør, siger regional politichef Andre Dizon torsdag.

Naga City ligger 260 kilometer syd for hovedstaden Manila.

Flere end 160.000 personer, flest fra Bicol, har søgt ly i evakueringscentre, oplyser filippinske myndigheder.

Beboerne er tvunget ud af deres hjem, efter at stormens oversvømmelser er nået lige så højt op som tagene på bungalowhusene i de filippinske regioner.

Stormen forventes at have passeret Filippinerne omkring fredag eftermiddag. Herefter bevæger den sig ind i Det Sydkinesiske Hav.

For anden dag i træk har den filippinske centralbank lukket for muligheden for at hæve penge og veksle til udenlandsk valuta.

Landet har gennemsnitligt 20 tropiske storme årligt, der ofte resulterer i massive mængder regn, kraftig vind og fatale jordskred.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT