Kurdisk gruppe: Tyrkiske angreb dræber 12 civile i Syrien

24. OKT 2024 • 10:56UDLAND

Tyrkiet har angrebet mål i det nordlige Irak og Syrien efter dødeligt angreb i Ankara onsdag eftermiddag.

Tyrkiske luftangreb har dræbt 12 civile og såret 25 i det nordøstlige Syrien.

Det oplyser den kurdiskledede gruppe Syriske Demokratiske Styrker (SDF).

- Ud over beboede områder har tyrkiske krigsfly og droner angrebet bagerier, kraftværker, olieanlæg og kurdiske kontrolposter tilhørende den syriske sikkerhedsstyrke, lyder det i en udtalelse fra SDF.

Onsdag aften lød det fra Tyrkiets forsvarsministerium, at man havde udført angreb mod mål med forbindelse til Kurdistans Arbejderparti (PKK) i det nordlige Irak og det nordlige Syrien.

Onsdag eftermiddag fandt et dødeligt angreb sted nær Tyrkiets hovedstad, Ankara, hvor fem blev dræbt, og 22 såret. Tyrkiets indenrigsminister, Ali Yerlikaya, sagde efterfølgende, at PKK "højst sandsynligt" stod bag angrebet.

PKK er på EU's terrorliste.

Det USA-støttede SDF stod i spidsen for den indsats, der i 2019 fordrev jihadisterne fra Islamisk Stat fra deres sidste rester af syrisk territorium.

Kurdiske YPG-styrker styrer SDF, og Tyrkiet ser YPG som en terrorgruppe. Det gør hverken USA eller EU.

Tyrkiske tropper og allierede oprørsgrupper kontrollerer store dele af det nordlige Syrien efter flere offensiver på tværs af grænsen siden 2016. De fleste offensiver har været rettet mod SDF.

Det er endnu uklart, præcis hvor i Irak og Syrien angrebene mod PKK har fundet sted. I en udtalelse fra det tyrkiske forsvarsministerium fremgår det, at angrebene var rettet mod 32 mål, og at luftangrebene fortsætter.

Angrebet mod Ankara onsdag indebar både en eksplosion og flere skud. Det fandt sted ved et stort statsligt fly- og forsvarsselskab nær hovedstaden.

Eksplosionen skete omkring klokken 16.00 lokal tid, hvilket var klokken 15.00 dansk tid.

Billeder, som er blevet verificeret af Sky News, viste en svært bevæbnet mand med et automatvåben i et indgangsområde. Der var samtidig billeder af en kvindelig formodet gerningsperson.

To formodede gerningspersoner blev ifølge indenrigsministeren dræbt.

Nogle medier har meldt om en gidselsituation og et selvmordsangreb. Meldingerne er ikke blevet bekræftet af myndigheder.

/ritzau/AFP/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT