Børn er blandt 17 dræbte i angreb på skole i Gaza

24. OKT 2024 • 14:05UDLAND

Israels hær siger, at mål for angreb i Gaza tidligere var en skole. Børn er blandt de 17 dræbte.

Mindst 17 palæstinensere, heriblandt børn, er blevet dræbt i et angreb på en skole i flygtningelejren Nuseirat i det centrale Gaza.

Det oplyser talsperson for Gazas civilforsvar Mahmud Bassal. Der er ifølge hospitalet tale om et israelsk angreb, skriver nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Omkring 32 personer er desuden tilskadekomne, lyder det.

Israels militær oplyser, at det har ramt et af den palæstinensiske milits Hamas' kommando- og kontrolcentre i en bygning, der tidligere blev brugt som skole i Nuseirat i Gazastriben.

Ifølge Mahmud Bassal er situationen i Gaza blevet "uholdbar".

- Vi kan ikke yde humanitær hjælp til borgerne i den nordlige del af Gazastriben på grund af trusler fra de israelske besættelsesstyrker, som har truet med at dræbe og bombe vores hold, hvis de bliver i Jabalia, siger han.

Jabalia er en by i Gazastriben, der ligger fire kilometer nord for Gaza By.

Angrebet finder sted, samtidig med at BRIKS-landene mødes i Kasan i Rusland.

Her udtaler Mahmoud Abbas, der er præsident for Det Palæstinensiske Selvstyre, at Israel begår "etnisk udrensning og folkemord" i Gazastriben.

- Det er en del af en plan om at tømme området for dets befolkning. Det sker især nu i det nordlige Gaza, hvor besættelsesstyrkerne sulter befolkningen, siger Mahmoud Abbas i en tale på BRIKS-topmødet.

Da Hamas den 7. oktober sidste år angreb Israel, var det den "største katastrofe, som det palæstinensiske folk har oplevet siden Nakba i 1948", siger han.

Staten Israel blev etableret 15. maj 1948. Her flygtede mere end 700.000 palæstinensere fra områder, som nu er en del af Israel. Begivenheden er blandt palæstinensere kendt som al-Nakba - det arabiske ord for katastrofe.

BRIKS er en interesseorganisation, der består af de fem store vækstøkonomier. Det er Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika - heraf kommer navnet BRIKS.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT