Politiet indstiller eftersøgning efter ishulekollaps i Island

26. AUG 2024 • 18:50UDLAND

Islandsk politi konkluderer, at ingen længere befinder sig under isen ved en ishule, som kollapsede søndag.

Eftersøgningen af to formodede savnede i forbindelse med en kollapset ishule i Island er afsluttet.

Det oplyser islandsk politi ifølge det islandske medie RUV sent mandag eftermiddag.

Redningshold har siden søndag ledt efter to personer, som islandske myndigheder formodede befandt sig under isen ved gletsjeren Breiðamerkurjökull.

Området ved ulykkesstedet er mandag eftermiddag blevet gennemsøgt færdigt, og ingen er blevet fundet, skriver RUV.

Politiet konkluderer, at ingen har befundet sig under isen siden søndag, hvor en turist blev erklæret død på stedet, mens en anden blev bjærget og bragt på hospitalet.

- Vi er 100 procent sikre på, at der ikke er flere under denne is, siger Jóhann Hilmar Haraldsson fra Islands politi. Han har ledet eftersøgningen på stedet.

Ulykken skete, da en gruppe turister var på en tur til Breiðamerkurjökull sammen med en guide, da gletsjeren kollapsede.

Breiðamerkurjökull er en del af Vatnajökull Nationalpark, der ligger i det sydøstlige Island. Nationalparken er Islands største.

RUV skriver, at der har manglet information om, hvem der var med på udflugten til gletsjeren. Det har skabt forvirring hos både politiet og redningsmandskabet

Turselskabet, som stod bad udflugten til Breiðamerkurjökull, havde ifølge det islandske medie oplyst, at 25 turister var med på turen. Selskabet havde dog ikke navnene på dem alle sammen. 23 turister er blevet identificeret.

Den afdøde er en amerikansk mand, og den kvæstede var hans forlovede - en amerikansk kvinde. Hun blev alvorligt skadet, men er uden for livsfare.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT