Aalborg-herrer smider føring og deler med tysk gigant

25. SEP 2024 • 20:38SPORT

En føring på fem mål i anden halvleg rakte ikke til sejr for Aalborg, der spillede uafgjort mod Magdeburg.

Aalborgs håndboldherrer måtte onsdag nøjes med uafgjort mod de tyske mestre fra Magdeburg i Champions League.

På hjemmebane spillede nordjyderne 33-33 mod de tyske gæster, der ellers befandt sig i store problemer i begyndelsen af anden halvleg, hvor de var bagud med 18-23.

Tyskerne havde revanche til gode, efter at de tabte det seneste møde i semifinalen i sidste sæson, hvor Aalborg nåede finalen i Europas største klubturnering.

Det dansk-tyske brag startede jævnbyrdigt, men Aalborg fik slået et lille hul på tre mål i midten af første halvleg. Magdeburg fik kæmpet sig op på 12-12, men blot for at se Aalborg slå endnu et hul.

I de sidste sekunder af første halvleg kunne højrefløjen Patrick Wiesmach gøre det til aalborgensisk pauseføring på 17-13.

Det aggressive forsvarsspil blev belønnet, men det var en balancegang, for hjemmeholdet spillede også mange minutter i undertal på grund af et hav af to-minutters-udvisninger.

En stærkt spillende Lukas Nilsson øgede til 18-13 i åbningen på anden halvleg, hvor forspringet længe svingede mellem tre og fem mål.

Magdeburg, der er kendt for at eksekvere holdets angreb i et særdeles højt tempo, begyndte at hale ind.

De tyske gæster fik med nøjagtig otte minutter tilbage udlignet til 29-29 efter et boldtab fra Simon Hald.

Den store forsvarsgeneral blev kort efter ramt af en to-minutters-udvisning i en kritisk fase, men holdkammeraterne holdt stand og var snert foran med 30-29, 31-30 og 32-31.

Hver gang fik Magdeburg udlignet, men tyskerne havde på dette tidspunkt endnu ikke prøvet at have føringen i kampen.

Med to minutter tilbage var stillingen 32-32, og spændingen nærmede sig et klimaks, da Mads Hoxer hamrede bolden i mål til 33-32 for aalborgenserne.

Magdeburg udlignede til 33-33 på et straffekast med 30 sekunder tilbage, og Aalborg var igen på bolden.

Aalborg-træner Maik Machulla tog en timeout for at sætte det sidste angreb op med 17 sekunder tilbage. Tiden løb alligevel så hurtigt, at Mads Hoxer til sidst blev tvunget til at skyde fra distancen uden for alvor at udfordre gæsternes keeper.

Aalborg har tre point efter de tre første spillerunder i Champions Leagues gruppe B. Det samme har Magdeburg.