Ellemann-Jensen deltager i militær øvelse ved Letland

25. SEP 2024 • 20:59INDLAND/KRIMINAL

Tidligere Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen skal deltage i Nato-øvelse i Letland som forbindelsesofficer.

Tidligere forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen trækker i uniformen igen, når han i den kommende tid deltager i militærøvelsen Knight Namejs, der skal foregå i Letland.

Det fortæller Politiken.

Jakob Ellemann-Jensen, der gik af som formand for Venstre og forlod dansk politik i oktober sidste år, har en fortid som udsendt soldat i Bosnien-Hercegovina.

Siden da har han været reserveofficer, og det er i den anledning, at han har søgt om at komme med på den 10 dage lange øvelse.

- Jeg skal her i efteråret på øvelse med gode folk fra 1. brigade, og det ser jeg meget frem til. Sikkerhedspolitik skal bedrives på mange niveauer, og jeg er glad for stadig at kunne bidrage, skriver Ellemann-Jensen til Politiken.

Beslutningen vækker glæde hos hans afløser på posten som både forsvarsminister og formand for Venstre, Troels Lund Poulsen.

- Forsvaret har stor gavn af, at reserveofficerer stiller sig til rådighed. Det glæder mig, at Jakob Ellemann-Jensen også prioriterer at gøre en indsats her ved at blive udsendt til Letland for en kortere periode, lyder det i en kommentar fra Troels Lund-Poulsen til Politiken.

800 danske soldater er i dette efterår udsendt til Letland som en del af Natos beredskab over for Rusland.

Jakob Ellemann-Jensen nåede kun at være forsvarsminister i halvanden måned, inden han måtte sygemelde sig med stress.

Senere vendte han tilbage, men skiftede kort efter til Økonomiministeriet, inden han besluttede sig for at sige farvel til politik.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT