Olie fra sunket tankskib forurener Manilabugten

27. JUL 2024 • 09:28UDLAND

Kystvagten har advaret mod en truende miljøkatastrofe fra olietanker, der fragtede 1,4 millioner liter olie.

Olie lækker ud i havet fra en olietanker, som sank ud for Manilas kyst tidligere på ugen, oplyser Den filippinske kystvagt.

Der er strømmet olie ud i Manilabugten i et område, som strækker sig over 12-14 kilometer. Myndighederne mente tidligere, at det var brændstof fra en båd, som var strømmet ud i havet.

Dykkere, der har inspiceret olietankerens skrog, fortæller, at der er tale om en "minimal" lækage fra olietankerens ventiler.

Det er ikke alarmerende endnu, lyder det fra kystvagtens talsperson, Armando Balilo.

Fartøjet fragtede 1,4 millioner liter industriolie, og hvis det hele lækker ud i havet, vil det ifølge kystvagten være det største olieudslip i Filippinernes historie,

Myndighederne har lørdag forbudt mod fiskeri i Manilabugten.

Olietankeren "MT Terra Nova" sank i dårligt vejr torsdag. Et besætningsmedlem omkom.

- Vi håber, at vi kan begynde suge olie op fra olietankeren søndag.

Kystvagten har advaret mod en truende miljøkatastrofe.

Olietanker ligger på 34 meters dybde.

Filippinerne har tidligere forhindret store olieudslip i at sprede sig. Det tog myndighederne måneder at rydde op efter et tankskib, der gik ned med 800.000 liter olie ud for den centrale ø Mindoro sidste år og forurenede vigtige fiskeområde og turistcentre.

Et andet tankskib sank ud for den centrale ø Guimaras i 2006, hvorved et fredet havområde, lokale fiskebanker og kyststrækninger blev forurenet af olie.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT