Endnu en tropisk storm er gået i land i Filippinerne

27. OKT 2024 • 10:05UDLAND

En ny tropisk storm er gået i land i Filippinerne kun få dage efter Trami, der kostede 90 mennesker livet.

Den tropiske storm Kong-Rey - lokalt kaldet Leon - er søndag gået i land ved Filippinernes østkyst. Det skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Ifølge det lokale vejrbureau har stormen en vindstyrke på 65 kilometer i timen og vindstød på op til 80 kilometer i timen.

Bureauet forventer, at stormen intensiveres og kan nå niveauet for en kraftig tropisk storm i løbet af mandag og tyfonniveau i løbet af tirsdagen.

En tyfon, også kendt som en tropisk cyklon, er karakteriseret ved et kraftigt lavtryk og vedvarende vinde på minimum 117 kilometer i timen.

Kong-Rey bevæger sig vest mod landets hovedstad, Manila, med 30 kilometer i timen.

Edgar Posadas, der er talsperson for det lokale katastrofebureau siger, at bureauet er i "højt beredskab".

- Vi holder øje med den nye storm, men vi overvåger også fortsat Trami, fordi den måske vender tilbage til Filippinerne, lyder det ifølge DPA.

Stormen Trami gik torsdag i land ved den nordøstlige kyst. 90 mennesker har siden da mistet livet, og mere end fem millioner mennesker har været berørt af stormen.

36 personer er meldt savnet og over 560.000 har været nødsaget til at forlade deres hjem som følge af oversvømmelser og massive jordskred fra Tramis store mængder af regn.

Efter at Trami har forladt Filippinerne har stormen bevæget sig videre mod Vietnam, og den er nu gået i land i de østlige byer Hue og Da Nang med en vindstyrke på 88 kilometer i timen.

Trami har efterladt de største ødelæggelser i provinsen Batangas og den østlige region af Bicol.

De samme områder er i risiko for at blive ramt af stormen Kong-Rey.

Filippinernes præsident, Ferdinand Marcos Jr har oplyst, at leveringer med madvarer er ankommet i Bicol søndag morgen.

- På land, vand og i luften, vi fortsætter med at sende støtte. Vi vil rejse os sammen igen, har præsidenten skrevet i et opslag på de sociale medier Facebook og Instagram.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT