Harris fejrer fødselsdag i kirke mens Trump serverer McDonald's

20. OKT 2024 • 22:11UDLAND

Kamala Harris bejler til troende på sin fødselsdag, mens Trump drillede hende med McDonald’s-besøg.

Den demokratiske præsidentkandidat, Kamala Harris, har startet sin 60-års fødselsdag søndag med et besøg i en kirke i delstaten Georgia.

Her forsøger hun blandt andet at skaffe opbakning blandt de amerikanere, som afgiver deres stemme tidligt op til valget 5. november.

Georgia er blandt de syv svingstater, som med al sandsynlighed kommer til at afgøre præsidentvalget om 16 dage, hvor målinger viser, at det kan blive ekstremt tæt mellem hende og republikanske Donald Trump.

Harris, som har sunget i kirkekor, har søndag deltaget i en gudstjeneste i New Birth Missionary Baptist Church i byen Stonecrest. Den ligger cirka 50 kilometer øst for Atlanta.

Ud over at være med til gudstjeneste talte hun til forsamlingen og langede ud efter det nuværende politiske klima, hvor tonen ifølge hende er hård og skaber splittelse.

- På dette tidspunkt på tværs af vores nation ser vi, at nogle forsøger at øge splittelsen blandt os samt sprede had, frygt og kaos, sagde hun.

- Vores land står ved en skillevej, og det er op til os, hvor vi går hen, fortsatte den demokratiske præsidentkandidat.

Harris og hendes vicepræsidentkandidat, Minnesota-guvernør Tim Walz, promoverer søndag initiativet "Souls to the Polls". Det er målrettet sorte vælgere via kirker og trossamfund.

Imens gjorde Trump alvor af planer om at drille Harris med et besøg på en McDonald’s-restaurant i Pennsylvania søndag. Han havde inden da sagt til Breitbart News, at det "bare er for sjov".

Harris siger, at hun arbejdede på en McDonald’s, da hun var ung, men Trump har sagt, at han ikke tror på hende.

Billeder viser Trump, der serverer pomfritter i restauranten.

- Jeg har ikke noget imod det her job, sagde Trump ifølge nyhedsbureauet AFP, mens han kortvarigt hjalp med at betjene kunderne.

Han spurgte, om kunder nogensinde spurgte om mere salt.

- Jeg elsker salt!, udbrød Trump og kastede noget over skulderen, hvilket han forklarede med, at han er overtroisk.

Senere holder Trump en kampagnebegivenhed i Lancaster i Pennsylvania.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT