CrowdStrike undskylder for globalt IT-nedbrud

25. SEP 2024 • 01:06UDLAND

Medlemmer af Kongressen i USA har stævnet chef fra CrowdStrike om Microsofts globale nedbrud i juli.

Adam Meyers, som er vicedirektør ved CrowdStrike, "beklager dybt" det globale nedbrud i en række Microsoft-tjenester, som en sikkerhedsopdatering fra CrowdStrike var skyld i 19. juli.

Det gør han tirsdag ved en høring i Repræsentanternes Hus i USA foran Udvalget for National Sikkerhed. Det skriver BBC.

Meyers siger videre, at CrowdStrike er "fast besluttet på at forhindre, at det nogensinde sker igen".

Udvalget havde inviteret direktøren for virksomheden, George Kurtz, til høringen. Det blev dog i stedet Adam Meyers, der mødte op.

Udvalgets formand, Mark E. Green, gjorde en del ud af at sige, at udvalget havde håbet, at det var Kurtz, der var mødt op.

Meyers sagde, at CrowdStrike vil handle på og dele den "læring", som er kommet ud af IT-nedbruddet for at sikre, at det ikke gentager sig.

Han fremhævede vigtigheden af at forbedre test og kontrol af virksomhedens sikkerhedsopdateringer samt at ændre den måde, hvorpå de bliver sendt afsted.

Undervejs i høringen spurgte Mark E. Green, om beslutningen om at udsende den fejlbehæftede sikkerhedsopdatering blev truffet af et AI-værktøj.

- AI var ikke ansvarlig for at tage nogen beslutning, svarede Meyers og tilføjede, at CrowdStrike udsender 10-12 opdateringer om dagen.

Sagen drejer sig om en fejl i en opdatering af et antivirusprogram, som Crowdstrike står bag, der den 19. juli forårsagede problemer over hele verden.

Opdateringen fik computere, der bruger Microsofts styresystemer, til at gå ned. Microsoft estimerer, at it-nedbruddet ramte 8,5 millioner enheder, der har Windows som styresystem.

Nedbruddet skabte blandt andet problemer i flere lufthavne i udlandet, ligesom hospitaler, banker og butikker blev ramt.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Crowdstrike 29.000 kunder i hele verden. Det er blandt andet selskaber som Google, Amazon og Intel.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT