Australsk landstræner stopper efter sløje kampe i VM-kvalifikation

20. SEP 2024 • 06:24SPORT

Australiens fodboldherrer, som blandt andet besejrede Danmark ved VM i Qatar, skal have ny landstræner.

Landstræneren for Australiens mandlige fodboldlandshold, 61-årige Graham Arnold, har sagt op efter mere end seks år på posten.

Det sker efter en skidt start på Australiens kvalifikation til VM i 2026.

- Efter grundige overvejelser mener jeg, at det er tid til ny ledelse, der kan styre holdet i den rigtige retning fremad, siger han.

Graham Arnold har stået i spidsen de australske fodboldherrer, der går under navnet Socceroos, siden lige efter VM i 2018.

Han var dermed ikke at finde på sidelinjen, da Australien spillede 1-1 mod Danmark ved VM-slutrunden i Rusland i sommeren 2018.

Til gengæld var han manden bag Australiens 1-0-sejr over Danmark ved VM i Qatar fire år senere. Den slutrunde var generelt en succes for Arnolds mandskab, der også vandt over Tunesien og gik videre fra puljen.

Endestationen blev ottendedelsfinalen, hvor Australien tabte til Argentina, der endte med at vinde hele turneringen.

I den igangværende kvalifikation til VM i 2026 har Australien blot hentet et enkelt point i de første to kampe i den asiatiske kvalifikation. Først blev det til et 0-1-nederlag til Bahrain. Det blev fulgt op af 0-0 mod Indonesien.

- Efter vores kamp mod Indonesien skulle jeg tage en beslutning.

- Og efter at have reflekteret grundigt fortæller min mavefornemmelse mig, at det er tid til forandring. Både for mig og for holdet, siger Graham Arnold.

Hans sejrsrate som australsk landstræner er på over 60 procent. Det gør ham til en af landets mest succesfulde landstrænere gennem tiden.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT