Musk kommer med indrømmelser i strid om X i Brasilien

21. SEP 2024 • 22:04UDLAND

Det sociale medie X udnævner en repræsentant, hvilket er et af flere krav stillet af Brasilien.

Det sociale medie X vil imødekomme flere af de krav, som Brasilien har stillet til selskabet.

Dermed lader ejer Elon Musk til at have givet sig i den strid, som har ført til, at X er blevet blokeret af domstole i Brasilien.

Det skriver New York Times.

Blandt andet vil selskabet fjerne konti, som vurderes at udgøre en fare for brasiliansk demokrati, samt udnævne en formel repræsentant i landet.

Det fremgår af retsdokumenter, skriver det amerikanske medie.

Det var i slutningen af august, at den brasilianske højesteret bad mobil- og internetleverandører om at blokere for X i Brasilien.

Årsagen var, at X ikke havde levet op til en række krav fra domstolen, blandt andet at udnævne en juridisk repræsentant.

X havde haft en juridisk repræsentant indtil midt i august, men besluttede så at lukke sit kontor i landet på grund af et juridisk slagsmål om platformens rettigheder og ansvar.

Lørdag har højesteretten bekræftet, at den har modtaget meldingen fra X.

Men domstolen siger, at der ikke er blevet sendt den nødvendige dokumentation. Den får X nu fem dage til at sende.

Musk har haft en flere måneder lang strid med højesteretsdommeren Alexandre de Moraes, som har ført an i en indsats for at få øget reguleringen af ytringer online.

Musk har kritiseret højesteretsdommeren, som deler vandene i Brasilien, for at undertrykke ytringsfriheden.

Forud for afgørelsen om at lukke ned for X skrev Elon Musk, at Alexandre de Moraes er "en ond diktator klædt ud som dommer".

Musk delte et opslag fra X's afdeling for globale anliggender, der skrev, at dommeren lukker X ned, "ganske enkelt fordi vi ikke vil følge hans ulovlige ordrer om at censurere hans politiske modstandere".

Siden 2019 har Alexandre de Moraes ifølge New York Times krævet, at forskellige sociale netværk lukker ned for mindst 300 forskellige konti. Tallet menes dog at være langt højere.

De Moraes har sagt, at han fjerner de konti, som udgør en trussel for demokratiske brasilianske institutioner.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT