OB tramper videre mod Superligaen med sejr over Esbjerg

26. OKT 2024 • 19:00SPORT

Luca Kjerrumgaard og Max Ejdum var på pletten, da OB hjemme slog Esbjerg 2-1 i 1. division.

OB tog endnu et skridt mod Superligaen, da holdet lørdag slog Esbjerg 2-1 i 1. division foran hele 10.041 tilskuere på hjemmebane.

Gæsterne bragte sig tidligt foran, men ligatopscorer Luca Kjerrumgaard udlignede, inden den unge midtbanespiller Max Ejdum kort før pausen med et flot spark gjorde sig selv til matchvinder.

OB har med sejren hentet 37 af 42 mulige point efter 14 spillerrunder og fører suverænt an. Fredericia er nærmeste forfølger med 25 point efter 13 kampe.

Esbjerg er nummer fem med 22 point og stadig i høj grad med i kampen om oprykning. Men vestjyderne skal finde på lidt mere offensivt, end man gjorde lørdag i Odense, hvis drømmen om Superligaen skal gå i opfyldelse.

Ud over den hollandske angriber Tim Freriks' træffer på straffespark - dømt for hands - efter fem minutter havde vestjyderne således ikke alverden at byde ind med i det meste af opgøret.

OB sad på spillet, omend der skulle et par hjørnespark til at få vendt kampen på hovedet.

Begge gange var opskriften en kort og formentligt indøvet variant.

Efter 38 minutter spillede backen Nicholas Mickelson bande med midtbanespilleren Alassana Manneh og slog bolden tæt ind under mål, hvor Kjerrumgaard headede sit 11. ligamål i 10 kampe i nettet.

I første halvlegs overtid spillede Mickelson igen kort til Manneh, men denne gang blev bolden sendt videre til Ejdum på kanten af feltet, hvorfra han flot sparkede den ind i fjerneste målhjørne.

Det var 20-årige Ejdums fjerde sæsonmål, efter at han også scorede to gange i 5-1-sejren over Roskilde i seneste runde.

I løbet af anden halvleg fik Esbjerg bedre og bedre fat, og i slutfasen udløste det et regulært pres, som fynboerne dog overlevede uden at være for alvor på hælene.