Jess Thorup og Augsburg tager stor skalp mod Dortmund

26. OKT 2024 • 17:32SPORT

Franske Alexis Claude-Maurice sikrede med to mål Augsburgs første sejr over Dortmund i mere end fire år.

Efter syv indbyrdes kampe i træk uden sejr fik Augsburg lørdag overraskende skovlen under Dortmund.

2-0 vandt Jess Thorups udvalgte tropper på hjemmebane efter to scoringer af den franske offensivspiller Alexis Claude-Maurice.

Med sejren kravler Augsburg, der har den nu tidligere vikarlandstræner Lars Knudsen i sin staben, op som nummer 11 i Bundesligaen med ti point efter otte kampe.

Dortmund ligger efter en haltende start nummer syv med 13 point.

Udeholdet åbnede ellers opgøret med et succesfuldt mønsterangreb efter fire minutters spil. Hollandske Donyell Malen spillede bande med den brandvarme angriber Serhou Guirassy og sparkede Dortmund i front.

I ellers tam første halvleg af hjemmeholdet bragte Claude-Maurice balance i regnskabet efter 25 minutter, da han efter en bolderobring på midten af banen tog chancen fra distancen.

Efter pausen kom Augsburg langt bedre med spillemæssigt, og det var derfor ikke helt skævt, da Claude-Maurice efter 50 minutter drejede sit andet mål i nettet fra kanten af feltet efter en skidt clearing og gjorde sig selv til matchvinder.

Andetsteds i Bundesligaen spillede Joakim Mæhle fuld tid og Jonas Wind de første 79 minutter, da Wolfsburg ude fik 0-0 mod St. Pauli.

Og Yussuf Poulsen så til fra bænken i hele kampen, da RB Leipzig hjemme slog Freiburg 3-1 og spillede sig op på en foreløbig førsteplads foran Bayern München.