Danmark mister pusten og taber til Norges olympiske mestre

26. OKT 2024 • 19:55SPORT

Jesper Jensen eksperimenterede med konstellationerne på det danske hold, som tabte 22-26 til Norge.

Et reservepræget dansk håndboldlandshold tabte lørdag aften med 22-26 til de olympiske mestre fra Norge trods gode takter undervejs.

Det var Danmarks andet nederlag i lige så mange kampe i Golden League, som er landsholdets første opgave efter sommerens OL.

Efter en fin første halvleg gik det danske angrebsspil i stå, men landstræner Jesper Jensen kan glæde sig over, at han så gode præstationer fra nogle af de mere uprøvede spillere.

Flere af de danske profiler har fået en pause fra landsholdet i denne samling efter et travlt år med OL og masser af klubkampe.

Med alternativer til spillere som Line Haugsted, Mette Tranborg og Rikke Iversen fik danskerne tidligere på ugen stryg af Holland, og man kunne på forhånd have frygtet for mødet med de mægtige nordmænd.

Men særligt før pausen viste danskerne opløftende takter.

I målet havde Anna Kristensen fået en sjælden chance, og trods fraværet af adskillige profiler i forsvaret gjorde den bevægelige danske defensiv det hæderligt. Her viste Stine Eiberg sig blandt andre godt frem.

Kristensen åbnede opgøret med en stribe redninger, og en let dansk bagkæde med Michala Møller, Mie Højlund og Helena Elver fik flyttet det norske forsvar med hurtigt spil.

Det stod 16-14 i norsk favør ved pausen, hvor Jesper Jensen skiftede yderligere ud og gav blandt andre Helene Kindberg chancen.

Det danske angrebsspil gik fuldstændig i stå og scorede blot to gange i det første kvarter af anden halvleg.

Selv om Norge også måtte undvære en skadet Nora Mørk og Stine Oftedal, der er stoppet karrieren, formåede værterne at trække fra.

Føringen var på sit højeste på 22-16, og ligesom i OL-semifinalen endte mødet med en sikker norsk sejr.

Danmark har en sidste chance for at få noget resultatmæssigt ud af Golden League søndag mod Tyskland.