Mørkøv vil styrke landsholdsbånd mellem bane og landevej

2. OKT 2024 • 06:45SPORT

Tættere samarbejde mellem landevejs- og banelandstræner skal styrke dansk cykelsport bredt.

Det er ikke, fordi der har været vandtætte skotter mellem landevejs- og banecykling i Danmarks Cykle Union (DCU) før. Masser af ryttere har skiftet mellem det ene og det andet.

Men der har altid været en slags holdning om, at man, i hvert fald i en periode, satsede på det ene eller det andet. Den tid skal være slut.

I hvert fald hvis det står til Michael Mørkøv, der fra nytår overtager roret som landstræner for landevejsrytterne.

- Jeg drømmer om at skabe et stærkere bånd mellem bane- og landevejslandsholdet, fordi vi jo i Danmark er begrænset af talentmassen. Det er en stor ambition, jeg har, siger Mørkøv.

Den 39-årige kommende landstræner er det måske fremmeste danske eksempel på, at en rytter kan opnå store ting både på banen og på landevejen.

Han har vundet olympiske medaljer og verdensmesterskaber på banen, mens han på landevejen udviklede sig til at blive en af verdens bedste leadoutryttere.

På banen har han faktisk kørt sammen med den nuværende banelandstræner, Casper Jørgensen. De to er fortsat gode venner, og Mørkøv satser på, at det kan skabe grundlaget for et frugtbart samarbejde til gavn for dansk cykelsport.

- Selv om vi har haft og har rigtig mange gode ryttere, så er det meget de samme ryttere, der skal bruges både på bane og landevej, siger Mørkøv.

- Jeg vil gerne, at vi får et samarbejde, hvor vi kan benytte os af de samme ryttere, og at det ikke bliver et valg, om man kører på bane- eller landevejslandshold. Vi skal bruge de bedste danske ryttere begge steder.

Trods venskabet med Casper Jørgensen ved Mørkøv godt, at det kommer til at kræve meget at få enderne til at mødes. Men det skal de turde.

- Det nemmeste er at have rytteren for sig selv og måske opdele træning i henholdsvis bane og landevej i nogle perioder, lyder det fra Mørkøv.

- Men jeg håber virkelig, at Casper og jeg kan arbejde sammen om de ryttere, der kan begge dele, og give de ryttere de bedst mulige vilkår for at kunne konkurrere og præstere både på banen og landevej.

Mørkøv kører sit sidste store stævne på banen, når han senere på måneden ventes at være en del af landsholdet ved VM i banecykling i Ballerup.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT