Brøndby får store bank af FCN trods drømmeåbning

30. SEP 2024 • 20:55SPORT

Brøndby kom tidligt foran mod FC Nordsjælland, der svarede tilbage med fire mål på 16 minutter.

Efter kun at have fået et point i de seneste tre runder fik FC Nordsjælland noget af en succesoplevelse, da mandagens hjemmekamp mod Brøndby i Superligaen blev vundet med 4-1.

Det skete på baggrund af en vanvittig første halvleg, hvor Brøndby kom tidligt foran, men siden indkasserede fire scoringer inden for 16 minutter. Fra det 18. til det 34. minut gik alt FCN's vej.

Med sejren rykker FCN op på siden af Brøndby. De to klubber har hver 15 point på femte- og sjettepladsen, hvor der nu er hele ni point op til førerholdet, FC Midtjylland.

Brøndby kom ellers med intentioner om at lukke lidt af hullet til toppen, og det så ud til at ville lykkes i indledningen. Efter 13 minutter blev den gode åbning belønnet med mål.

Wingbacken Sebastian Sebulonsen mistimede i første omgang sin tæmning i feltet, men på baglinjen fik han alligevel kontrol over bolden, som han chippede til bageste stolpe, hvor Yuito Suzuki headede føringsmålet ind.

Brøndby sad på sagerne, og man fornemmede ingenlunde, at FCN i det forestående kvarter ville ydmyge Brøndby.

Først fik Marcus Ingvartsen en stikning i dybden, og han tog fuldstændig fusen på keeper Patrick Pentz med en tidlig afslutning, der gav udligning.

Tre minutter senere var Jeppe Tverskov igen assistmager, da han forlængede et hjørnespark, som den 18-årige nordmand Sindre Walle Egeli bragede ind med en flugter.

Næste gang skulle der gå fire minutter før næste mål. FCN fik frispark, som svenske Benjamin Nygren sendte ind via undersiden af overliggeren fra godt 20 meter. Et drømmemål ganske enkelt.

Nu kunne hjemmeholdet det hele. Det fjerde FCN-mål inden for 16 minutter var ren tiki-taka med Brøndby som statist. Tverskov var arkitekten og lavede sin tredje assist ved at finde Mario Dorgeles blank foran kassen, og så stod det 4-1.

Anden halvleg blev knap så spektakulær. FCN lod Brøndby tage initiativet og forsvarede sig dygtigt. Brøndby skabte stort set intet trods den store boldbesiddelse.

Stille og roligt mistede Brøndby troen på et comeback, og når holdet endelig kom til afslutninger, var der ingen præcision. Faktisk var FCN tættere på at slå kontra til 5-1, end Brøndby var på reducering.

30. SEP 2024 • 21:53UDLAND