Dansk duo får store klø af franske Champions League-novicer

1. OKT 2024 • 20:45SPORT

Med to danskere i startopstillingen blev Salzburg ydmyget på egen bane af Brest i Champions League.

Både Mads Bidstrup og Adam Daghim var med fra start, men de to Salzburg-danskere vil formentlig helst glemme tirsdagens Champions League-kamp mod Brest i en fart.

På egen bane blev det østrigske mandskab ydmyget 4-0 af franskmændene, der er med i mesterligaen for første gang i klubbens historie.

Salzburg har haft en blandet sæsonstart under holdets nye træner, den tidligere Liverpool-assistent Pepijn Lijnders. Og tirsdagens afklapsning hjælper næppe på humøret i den ambitiøse klub.

Publikum i Red Bull Arena troede ellers, at deres yndlinge havde fået den perfekte start, da bolden efter 11 minutter lå i det franske mål.

Men det klodsede selvmål blev efter et VAR-tjek annulleret for offside, og så gik luften ud af hjemmeholdet.

Abdallah Sima bragte ud af ingenting gæsterne foran midtvejs i første halvleg, og Salzburg forsøgte forgæves at vinde kontrollen tilbage.

Efter en time blev Bidstrup og midtbanekollegaen Bobby Clark pillet ud i et forsøg på at vende slaget. Men Lijnders' træk slog helt fejl.

Brest scorede tre gange på ni minutter mod et hjemmehold, der nærmest gik i opløsning. Mahdi Camara gjorde det til 2-0, Abdallah Sima øgede til 3-0, inden Mathias Pereira Lage lavede Brests fjerde mål.

Det upåagtede franske hold har fået en fin debut i Champions League med to sejre i de første to kampe. I første runde vandt Brest på egen bane over et andet østrigsk hold, nemlig Sturm Graz.

Anderledes sløjt er Salzburg kommet fra land. Holdet er fortsat uden point og med en bedrøvelig målscore på 0-7.