Lars Knudsen dobbeltjobber: Bruger tiden effektivt

30. SEP 2024 • 14:28SPORT

Lars Knudsen arbejder for Augsburg fra morgenstunden, før han sidst på eftermiddagen bliver landstræner.

Lars Knudsen er en travl mand i øjeblikket.

Han passer sit job som dødboldtræner i Bundesligaklubben Augsburg i dagtimerne, men når kører hjem, skifter han trænerham og er Danmarks fungerende landstræner.

Det er krævende og uholdbart på den lange bane, men det passer nordjyden fint at have et uvant travlt efterår.

- Det er ikke svært at få tid til begge dele, men det handler også om at bruge sin tid effektivt, og det gør jeg lige i øjeblikket. Jeg er glad for de to forskellige opgaver, jeg har. Hvis det skulle foregå i flere år, så ville det ikke gå, men når det drejer sig om nogle måneder, så er det ganske fint.

- Jeg passer mit job i Augsburg i dagtimerne, og når jeg så har fri der, så passer jeg mit andet job. Sådan er det.

- Landstrænerjobbet involverer blandt andet at se en masse fodboldkampe, men også nogle telefonopkald, hvor jeg snakker med trænere og med spillere eller holder onlinemøder, siger Lars Knudsen.

Interviewet finder sted mandag eftermiddag på Dansk Boldspil-Unions kontorbunker i Brøndby på bagkant af, at han har udtaget landsholdet. To dage tidligere var han på Augsburgs bænk til en kamp i Leipzig.

Efter sit visit i Danmark flyver han tirsdag morgen tilbage til Augsburg, der på fredag har en hjemmekamp i Bundesligaen. På søndag går turen videre til det sydlige Spanien, hvor landsholdsspillerne møder ind på mandag.

Når landsholdet samles i Spanien, er Morten Wieghorst også med efter at have været sygemeldt med symptomer på stress. Wieghorst skulle egentlig være landstræner, men af hensyn til sin optrapningsplan er han med som assistenttræner - en rolle han også har varetaget de seneste fire år.

Det glæder Lars Knudsen sig over.

- Jeg har haft et godt samarbejde med Morten i lang tid, og jeg er utrolig glad for, at han er frisk og klar til at bidrage igen. Han er en utrolig dygtig fodboldmand og fantastisk personlighed, så det er bare positivt, at han er der til at hjælpe og bidrage til de beslutninger, der skal tages, siger Lars Knudsen.

Selv om rollerne muligvis er omvendt ved den følgende landsholdssamling i november, fastslår Lars Knudsen, at det lige nu er ham, der bestemmer.

- Beslutningerne er mine i sidste ende, men vi træffer dem sammen - sådan fungerer det at arbejde i et team. Vi hjælper selvfølgelig hinanden og stiller spørgsmål til hinanden på kryds og tværs, så vi er oplyste, inden vi træffer en beslutning, siger Lars Knudsen.

Han pointerer også, at landsholdet er i gode hænder, selv om han bruger en stor del af sin arbejdstid på opgaver relateret til Augsburg.

- Morten Wieghorst, Daniel Agger og Kenneth Weber (alle assistenttrænere, red.) arbejder på fuld tryk med landsholdet, så vi har masser af motorkraft i trænerteamet til at løfte opgaverne, siger Lars Knudsen.

For en måned siden vidste de færreste, hvem Lars Knudsen var. Siden har den sindige nordjyde opnået en form for kultstatus efter at have ført Danmark til to sejre af to mulige i Nations League.

Han har dog ikke haft tid til at holde specielt meget øje med, hvad der pludselig bliver skrevet om ham i de traditionelle medier eller på sociale platforme.

- For at være helt ærlig har jeg ikke fulgt ret meget med. Min mor har sendt mig et par artikler, hvor nogen skriver noget pænt om mig, men ellers følger jeg ikke så meget med i, hvad der bliver skrevet om mig, for jeg har masser at se til i øjeblikket.

- Når jeg engang får en pause, så kan det godt være, jeg skal tilbage og kigge lidt på det hele, siger Lars Knudsen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

30. SEP 2024 • 15:29ERHVERV/POLITIK
Tænketanken Cevea lukker
FÅ ABONNEMENT