Landstræneren forstår afbud: Hård periode for Leon Madsen

13. JUN 2024 • 16:06SPORT

Nicki Pedersen havde Leon Madsen inde i overvejelserne til par-VM, men han har også set køreren slide i det.

Landstræner Nicki Pedersen har forståelse for, at Leon Madsen har valgt at trække sig fra speedwaylandsholdet.

På tirsdag skal Nicki Pedersen udtage en landsholdstrup på fem kørere frem mod par-VM i Manchester i midten af juli. Sidenhen skal den danske VM-trup barberes ned til tre kørere.

35-årige Leon Madsen har torsdag trukket sig fra landsholdet på grund af en konflikt med sin ekskæreste, som er ansat af landsholdets hovedsponsor, logistikvirksomheden 3PL.

- Jeg har selv været igennem en hård proces i mit liv. Man kan vælge at tackle det professionelt, eller man kan blive ramt i hjertet.

- Der er ikke noget rigtigt og forkert, så jeg kan sagtens sætte mig ind i det, siger Nicki Pedersen.

Landstræneren vurderer, at Leon Madsen har haft svært ved at levere på topniveau i store dele af sæsonen på grund af sagen med ekskæresten, der har taget det tidligere kærestepars to børn med til Polen.

- Det er klart, at man skal kunne samle tankerne, før man er i stand til at dyrke professionel sport, og det har han ikke kunnet 100 procent.

- Så det er måske også det klogeste at trække sig fra den store scene, hvor det nu er muligt, så vi kan stille med tre andre kørere, siger Nicki Pedersen.

Landstræneren afslører, at han rangerer Leon Madsen i top-fem blandt de danske kørere, og derfor ville Leon Madsen have været inde i varmen til tirsdagens VM-udtagelse.

Der var dog risiko for, at han var blevet siet fra, når VM-truppen senere skulle ned på tre kørere.

- Det er svært at sige, hvordan dagsformen er for Leon, for han har det hårdt. Det kunne også være, at jeg ville have skånet ham i forhold til VM.

- Hvis han ikke er, hvor han skal være, så kan det smitte af på resten af holdet, på teamet og ham selv, siger Nicki Pedersen.

Landstræneren har ingen holdning til Leon Madsens årsag til at melde afbud, nemlig speedwaylandsholdets hovedsponsor, 3PL.

Han henviser i stedet til formand for Danmarks Motor Union (DBU), Henrik Funder Kristensen.

Par-VM i Manchester afholdes fra 9. til 13. juli.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig