Kulturminister vil vise sig i sommerens sportslige brandpunkter

22. JUN 2024 • 20:42SPORT

Jakob Engel-Schmidt har planer om at kigge forbi EM, Tour de France og OL denne sommer.

Danske atleter kæmper om medaljer, trofæer og hæder ved store mesterskaber, turneringer og løb denne sommer.

Og mange af dem kan forvente besøg fra den danske regering. I hvert fald vil kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) prioritere at komme vidt omkring til de største sportsscener.

- Jeg skal selvfølgelig til OL en håndfuld dage for at støtte de danske atleter. Jeg var til den første EM-kamp i Tyskland, og mon ikke at jeg også kigger forbi til noget cykelløb i Frankrig.

- Jeg synes, at Jonas Vingegaard har fortjent al den opbakning, han kan få, siger han.

Han ser det som en vigtig del af sit job at være synlig.

- Jeg er sportsinteresseret ud til fingerspidserne, så nogle af tingene var jeg kommet til alligevel. Som kulturminister er man så heldig, at man får lov at opleve mange dygtige mennesker og atleter, der kæmper alt, hvad de har lært, og har trænet i årevis, lyder det fra ministeren.

Fredag var han forbi Herning til DM-ugen, hvor han uddelte Kulturministeriets Idrætspris for 2024 til sejleren Anne-Marie Rindom.

Det er tredje gang, at DM-ugen afvikles, og initiativet har givet et stort løft til idrætten, mener han.

- Det giver en masse ekstra entusiasme og skaber et positivt og muntert miljø omkring de forskellige konkurrencer. Man bliver inspireret.

- Tænk, at man på et og samme sted kan opleve længdespring og folk, der er vanvittigt dygtige til beachvolley. Det får man normalt ikke lov at opleve så tæt på hinanden, siger han.

Værtskabet har indtil videre været et anliggende for de store jyske byer med Aalborg som vært de to første år og igen i 2025.

Men Jakob Engel-Schmidt har ikke travlt med at prøve at få rykket begivenheden østpå.

- Jeg synes nu, det er fint, at borgmestrene i de forskellige byer med stor opbakning fra det lokale idrætsliv, deres respektive byråd og dygtige embedsfolk byder indenfor og viser, at man vil det.

- Det kunne måske inspirere andre til at melde sig på banen. Jeg er meget begejstret for, at det foregår i Herning og har foregået i Aalborg, hvor det skal være igen, siger han.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU