Fornyelse af Old Trafford kan give milliarder til britisk økonomi

24. SEP 2024 • 04:39SPORT

En plan om at forny området omkring Manchester Uniteds stadion kan bidrage med 7,3 milliarder pund årligt.

En foreslået fornyelse af området omkring Manchester Uniteds stadion, Old Trafford, kan generere 7,3 milliarder pund årligt til den britiske økonomi.

Sådan lyder det i en økonomisk undersøgelse, som fodboldklubben har bestilt. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

7,3 milliarder pund svarer til i omegnen af 65 milliarder kroner.

Greater Manchesters borgmester, Andy Burnham, siger dog mandag, at der ikke kommer til at blive afsat nogen offentlige midler til projektet.

Manchester United overvejer, hvorvidt den vil gå efter at bygge et helt nyt stadion med 100.000 pladser, eller om det nuværende stadion med 74.000 pladser skal udvides.

Et helt nyt stadion vil koste omkring to milliarder pund. Det svarer til omkring 18 milliarder kroner.

Burnham har tidligere støttet planerne om at udvide det nuværende Old Trafford og samtidig bygge lejlighedskomplekser, shoppingcentre og nye stationer til offentlig transport.

Firmaet Oxford Economics mener, at fornyelsen af området kan resultere i 92.000 nye job, mere end 17.000 nye boliger og yderligere 1,8 millioner besøgende til området årligt.

Den britiske milliardær og medejer af Manchester United Jim Ratcliffe er spydspids på projektet. Han købte sig tidligere på året ind i klubben.

Ratcliffe antydede oprindeligt, at han kunne søge statsstøtte til at finansiere projektet, som han kalder "Nordens Wembley". Men det ser altså nu ud til at være udelukket.

I sidste uge udpegede Manchester United arkitektfirmaet Foster and Partners til at udarbejde planerne for stadionet.

Fans bliver tilmed bedt om deres syn på fornyelsen. Den tidligere United-spiller Gary Neville, som er en del af en arbejdsgruppe om projektet, opfordrer holdets fans til at give deres besyv med.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT