Et af verdens mindst korrupte lande indleder sjælden retssag

24. SEP 2024 • 05:26UDLAND

En eksminister i Singapore erkender at have taget imod ulovlige gaver. Korruption er ellers sjældent i landet.

Den asiatiske østat Singapore tog tirsdag hul på en retssag, der anses som værende en af de politisk vigtigste i landets historie.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Retssagen drejer sig om politisk korruption, hvilket er usædvanligt for Singapore. Landet er nemlig et af verdens mindst korrupte og ligger typisk side om side med de nordiske lande i korruptionsmålinger.

Derfor har sagen mod den tidligere minister S. Iswaran været fulgt tæt.

S. Iswaran har frem mod retssagen nægtet sig skyldig.

Det ændrede sig dog straks ved retssagens indledning tirsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters. Den tidligere minister har således erklæret sig skyldig, og antallet af anklager mod ham er ændret fra 35 til fem.

62-årige S. Iswaran, der er tidligere transportminister, var anklaget for at tage imod gaver for hundredtusindvis af dollar, skriver AFP.

Blandt andet skal han have modtaget gaver til en værdi af 300.000 dollar af to forretningsmænd - herunder en af Singapores rigeste personer. Blandt gaverne var billetter til store sportskampe og koncerter.

Anklagerne fik allerede i januar S. Iswaran til at trække sig som minister. Han har også trukket sig fra regeringspartiet PAP.

Alligevel risikerer sagen at påvirke PAP's popularitet frem mod Singapores valg, der ventes at blive holdt inden november næste år. Det skriver AFP.

S. Iswarans advokater har tidligere udtalt, at de forretningsmænd, der har givet ham gaver, er hans tætte venner. Derfor bør det ikke betragtes som gaver, der er blevet modtaget i politisk øjemed, lyder det.

S. Iswaran skal blandt andet også have fået flere flasker whisky og golfkøller i gave fra en højtstående direktør i et byggefirma, skrive AFP.

Ministre i Singapore får typisk en høj løn på niveau med ledere i den private sektor. Det skal være med til at begrænse korruption i landet.

Organisationen Transparency International, der bekæmper korruption, udgiver hvert år en liste over graden af korruption i verdens lande.

Den seneste liste blev udgivet i januar 2024. Danmark indtager førstepladsen som det mindst korrupte. På de næste pladser kommer Finland, New Zealand, Norge, Singapore, Schweiz og Sverige.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT