FCK-profil roser blændende brasilianer: Er meget eksplosiv

18. OKT 2024 • 23:25SPORT

Robert imponerende i sin startdebut i Superligaen, men har stadig en del at lære, mener Mohamed Elyounoussi.

Den 19-årige brasilianer Robert fik fredag sin første startplads i Superligaen og kvitterede med en forrygende indsats.

Han drev således flere gange gæk med Vejles defensiv i FC Københavns 3-1-sejr over bundproppen på hjemmebane og blev noteret for to assister, ligesom han også assisterede to annullerede scoringer.

- Vi ved, hvad han kan. Han er meget eksplosiv og god en mod en. Han skal arbejde lidt med, hvornår han skal gøre det svære, og hvornår han skal gøre det simple.

- Han er meget ung og har meget at lære, men han spillede helt sikkert en meget god kamp, siger målscoreren til 1-0, Mohamed Elyounoussi, til 3+.

Robert kom til FCK fra hjemlandets Cruzeiro i sommer. Efter godt en time på banen mod Vejle har han indtil videre spillet 93 minutter i Superligaen og lavet tre assister.

Han er desuden startet inde i en pokalkamp, og cheftræner Jacob Neestrup har været fristet af at give sine nye offensivspiller flere chancer.

- Men vi har mange dygtige spillere i truppen, og Robert er en ung fyr, der er langt hjemmefra og også lige skal integreres rigtigt. Han er en dejlig spiller med et stort potentiale, som vi tror meget på

- Han har mange af de samme egenskaber som (Elias, red.) Achouri og (Mohammed, red) Daramy med sin fart og i en mod en-situationerne, og så er han også spilintelligent og kan indgå i kombinationerne, siger Neestrup til FCK's hjemmeside.

FCK indtager førstepladsen i Superligaen på en bedre målscore end mesterholdet FC Midtjylland. Midtjyderne har dog søndagens besøg hos Sønderjyske til gode.

Vejle er sidst med sølle ét point efter 12 kampe. Målscorer Kristian Kirkegaard ser dog bedring i præstationerne efter Mihai Tejas indtog som cheftræner.

- Vi skaber chancer i begge halvlege og bør lave mere end et mål, men vi laver stadig nogle fejl defensivt, som vi skal have luget ud i.

- Vores nye stil er fortsat en, som vi skal finde os selv i, men jeg synes, at vi tager skridt i den rigtige retning hele tiden, siger Kirkegaard til Vejles hjemmeside.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT