Aktindsigt modsiger ejer af LM Multiservices' forklaring i asbestsag

18. OKT 2024 • 19:10INDLAND/KRIMINAL

I notat fra Arbejdstilsynet siger ejer af LM Multiservices, at hans virksomhed arbejdede med asbesttag.

Onsdag lød det fra ejeren af virksomheden LM Multiservices, at hans virksomhed ikke havde nedtaget et tag med asbest fra en ejendom i Sønderborg.

Det var en underleverandør, der havde taget sig af det, sagde Joe Mammen til TV 2 og Radio IIII.

Men fredag kan DR vise et telefonnotat fra den 19. september fra Arbejdstilsynet, som mediet har fået via en aktindsigt hos Arbejdstilsynet.

Af notatet, der er et referat af en samtale mellem medarbejdere hos Arbejdstilsynet og virksomhedens ejer, fremgår det, at ejeren bag LM Multiservices har fortalt Arbejdstilsynet, at det er hans virksomhed, der har stået for nedtagningen af taget.

Sagen har fået stor bevågenhed, da virksomheden har haft seks børn i alderen 12 til 16 år til at udføre ulovligt arbejde med asbest.

Til Radio IIII sagde virksomhedens ejer ligeledes, at han ikke anede, hvad asbest er, eller at det skulle være farligt.

Også her er forklaringen til Arbejdstilsynet en anden. Fra manden bag LM Multiservices lyder det i notatet, at han er "bekendt med alle regler" i forbindelse med arbejdet med asbestholdige plader.

I samme notat lyder det, at alle medarbejdere på ejendommen "altid brugte værnemidler", og at de "havde relevant asbestuddannelse".

I forbindelse med sagen var Arbejdstilsynet forbi ejendommen i Sønderborg tre gange.

Som følge af besøgene fik virksomheden 14 såkaldte strakspåbud. Det betyder, at en fejl i forbindelse med en virksomheds arbejde straks skal udbedres.

Syd- og Sønderjyllands Politi er gået ind i sagen og undersøger blandt andet, om der i forbindelse med arbejdet er sket brud på bestemmelser om menneskeundnyttelse.

Ifølge DR viser aktindsigten i Arbejdstilsynets dokumentation i sagen desuden, at en uddannelsesvejleder fra Odsherred Kommune ved navn Thomas Paulsen har været i kontakt med Arbejdstilsynet.

Han skal have fortalt tilsynet, at han var vejleder for to unge på henholdsvis 14 og 15 år, og at han ikke vidste, at de unge arbejdede med asbest, eller at det var farligt. Herefter oprettede tilsynet en underretning af vejlederen.

Fra Odsherred Kommune lyder det dog, at der ingen Thomas Paulsen er ansat i Uddannelsessporet.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT