Wozniacki melder fra til tennislandsholdets kampe i november

18. OKT 2024 • 13:26SPORT

Caroline Wozniacki er ikke en del af det danske kvindelandshold i tennis, der til november møder Mexico.

Når det danske kvindelandshold i tennis til november skal spille Billie Jean King Cup på hjemmebane mod Mexico bliver det uden Caroline Wozniacki på holdet.

Dansk Tennis Forbund oplyser i forbindelse med udtagelsen af truppen, at Wozniacki har meddelt forbundet, at hun ikke står til rådighed i denne omgang.

Den danske veteran var en del af holdet, der i april snuppede den sidste oprykningsplads fra Europa/Afrika Gruppe I foran Grækenland og Letland.

Wozniacki nåede at spille syv partier i sit comeback til det danske landshold, inden hun trak sig med sygdom.

Clara Tauson, Rebecca Munk Mortensen, Johanne Svendsen og Laura Brunkel var alle en del af holdet i foråret, og de fire spillere har fået genvalg.

Derudover er 27-årige Emilie Francati udtaget som den sidste spiller til holdet.

- Holdet viste tidligere i år, at de er gode til at støtte hinanden og levere deres bedste præstationer, når de spiller med Danmark på ryggen i Billie Jean King Cup, siger Billie Jean King Cup-kaptajn Jens Anker Andersen.

- I Clara Tauson har vi en spiller i verdensklasse, der altid går forrest på landsholdet.

Opgøret mod Mexico er en playoffkamp i bestræbelserne på at rykke op på øverste landsholdsniveau.

Der spilles bedst af fem kampe over to dage i Farum Arena. Det er første gang, at det danske landshold spiller på hjemmebane i Billie Jean King Cup.

Vinder Danmark over Mexico, skal holdet i foråret spille en kvalifikationskamp om oprykning til Billie Jean King Cup Finals i 2025.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT