EM-danskere værdsætter nærkontakt efter isolerede slutrunder

10. JUN 2024 • 22:34SPORT

Familier har været afskåret fra landsholdsspillerne under de seneste slutrunder, men nu er det mere åbent.

For de landsholdsspillere, som kun har prøvet at være med til EM i 2021 og VM i 2022, venter der en noget anden oplevelse ved det kommende europamesterskab i Tyskland.

Her er truppen slet ikke lige så afskåret fra omverdenen på samme måde, som det var tilfældet under de seneste slutrunder.

Mandag havde spillerne koner, kærester og børn med til spisning i Tivoli, hvor ellevilde fans var mødt op for at vise deres opbakning, før truppen tirsdag krydser grænsen.

Og også i Tyskland ventes langt mere åbne forhold. Det passer godt til midtbanespilleren Mathias Jensen, som endnu har til gode at opleve den slags slutrunde.

- Det er dejligt. Det var også rart at få lov til at spise med vores familier, inden showet gik i gang. Jeg husker tydeligt 2021, hvor vi ikke måtte se vores familier, fra vi mødte ind, til vi kom hjem fra Wembley. Det her giver en hel masse, forklarer han ved mandagens show i Tivoli.

I 2021 havde Danmark hjemmebane i alle tre gruppekampe og trænede i Helsingør, men coronapandemien gjorde, at familierne ikke måtte komme ind i boblen. En regel, der kun blev brudt umiddelbart efter Christian Eriksens kollaps i Parken.

I Qatar ønskede Dansk Boldspil-Union (DBU) ikke at bidrage til landets økonomi, og familierne rejste derfor ikke med. Desuden lå lejren ude i ørkenen med stor afstand til det meste.

- I Qatar fandt vi også ud af, at det med ikke at have familien tæt på også gør noget ved os, siger Mathias Jensen.

Når truppen er rejst til Tyskland, er der ikke som udgangspunkt planlagt besøg hjemmefra under gruppespillet, men hvis spillernes familie befinder sig i området, har DBU givet grønt lys til, at de kan komme forbi til en kop kaffe.

Oplevelsen syd for grænsen tiltaler i det hele taget Mathias Jensen.

- En slutrunde i Tyskland smager af noget helt andet. Jeg husker tydeligt VM-slutrunden i 2006. Jeg var ikke selv dernede, men jeg kunne fornemme gennem fjernsynet, hvordan det så ud, erindrer han.

Også søndag var familiedag i landsholdslejren, hvor små og store kunne opleve spillernes hverdag. Den slags er vigtigt før en potentielt langvarig rejse, mener landsholdskollegaen Joachim Andersen.

- Folk har kunnet hygge sig og se deres familier. Det har været dejligt, og det giver også noget, at man kan få sagt ordentligt farvel til sine kære.

- Nu har jeg ikke selv børn, men det er alligevel noget tid, man ikke ser dem, konstaterer forsvarsklippen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig