Cykelchef om skuffende sæson: Ikke hvad vi drømte om

29. SEP 2024 • 20:27SPORT

Ingen af de store mesterskaber gik som håbet for det danske landshold, der også ved VM var langt fra medalje.

For det danske landshold i landevejscykling kommer sæsonen 2024 til at stå tilbage som en skuffelse.

Hverken ved OL eller VM fik det ellers stærke landshold sat det håbede præg på løbene. Også efter EM måtte danskerne rejse hjem uden medalje.

- Det er ikke gået, som vi havde drømt om, erkender landstræner Anders Lund.

Hans håb om et topresultat i søndagens VM-løb blev forpurret allerede fra morgenstunden, da Mattias Skjelmose blev ramt af hold i ryggen.

Kaptajnen forsøgte at stable sig op på sin cykel, men holdt kun i 100 kilometer, inden han valgte at stå af.

- Omstændighederne i dag (søndag, red.) var særlige, men der er ikke nogen grund til ikke at erkende, at det har været mindre, end vi havde drømt om.

- Til gengæld er gruppen intakt, der er sammenhold, og der blev kørt godt for hinanden. Rytterne kan stadig lide at køre på hold sammen, og det er da altid noget, siger landstræneren med et skævt smil.

Efter VM-løbet sagde Mads Pedersen, at holdet havde satset alt på Mattias Skjelmose. Reelt var der ikke en plan B klar, selv om det altså tidligt på dagen stod klart, at kaptajnens tilstand var yderst tvivlsom.

Landstræneren forklarer, at han prioriterede at bakke Skjelmose op, fremfor at skabe usikkerhed om plan og hierarki inden start.

- Vi var selvfølgelig nødt til at komme ind lidt på, hvad vi skulle gøre. Men det var vigtigt for mig at holde plan A i live så længe som muligt, så Skjelmose ikke skulle sidde med en tvivl om, om holdet var der for ham.

- Løbet viste også, at det var Skjelmose, der skulle køre finalen, hvis vi skulle have et topresultat.

- Plan B var også lidt mere åben i forhold til, hvem af de andre, der ville kunne lave et resultat. Inden start var det ikke til at sige, at Mads Pedersen skulle blive vores resultatmæssigt bedste kort, siger Anders Lund.

Pedersen sluttede som nummer 13 og var næsten fire minutter efter verdensmester Tadej Pogacar. Og flere af de øvrige viste sig udmærket frem uden at kunne blande sig i kampen om medaljerne.

- Langt henad vejen løste rytterne det fornuftigt. Magnus Cort var med i et udbrud før finalen, og så kørte Frederik Wandahl flot og lovende.

- Mads Pedersen gjorde det godt, i forhold til, hvor mange højdemeter, der var. Vi vidste, at han kan gøre det på de flade ruter, men denne præstation viser, at han også udvikler sig, påpeger Anders Lund.

Heller ikke de danske kvinder eller ungdomsrytterne kørte sig til medaljer ved VM, og delegationen fra Danmarks Cykle Union rejser dermed tomhændet hjem fra Zürich.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT