Lande står klar til at evakuere borgere i Libanon

1. OKT 2024 • 15:09UDLAND

Storbritannien har chartret fly, og Canada har booket pladser på kommercielt fly til evakueringer fra Libanon.

En række lande er enten i færd med eller har planer om at evakuere borgere fra Libanon.

Det skriver nyhedsbureauet AFP tirsdag, efter at Israel natten til tirsdag meddelte, at soldater havde påbegyndt militæroperationer på landjorden.

Storbritannien har chartret et fly, der ventes at lette onsdag fra den internationale lufthavn i Beirut.

Imens har Canada reserveret 800 pladser på kommercielle fly til canadiere.

Et fransk hangarskib har kurs mod den østlige del af Middelhavet og ventes at ankomme i løbet af fem-seks dage. Det siger en talsperson for den franske hær til nyhedsbureauet Reuters.

Her skal det stå klar, hvis der tages en beslutning om at evakuere borgere fra Libanon.

Flere andre lande har også foretaget evakueringer - for eksempel har Tyskland mandag fløjet ambassadeansatte, der ikke anses for essentielle for ambassadens drift, ud.

I Danmark har Udenrigsministeriet øget beredskabet, men der har endnu ikke været meldt noget ud om eventuelle evakueringer. Søndag lød det, at det kun sker i "helt særlige tilfælde".

Danskere er igennem et stykke tid blevet frarådet at rejse til landet, og Udenrigsministeriet opfordrer til at "bestille førstkommende billet ud" af landet - også hvis det ikke er direkte til Danmark.

Søndag var der registreret omkring 415 personer på danskerlisten for Libanon, oplyste Udenrigsministeriet.

- Udenrigsministeriet har øget kriseberedskabet. I praksis var der i weekenden aktiveret medarbejdere fra Udenrigsministeriets stående kriseberedskab for at følge og rapportere om situationen i Mellemøsten, lød det mandag fra ministeriet.

Danskerlisten er en liste, som danske statsborgere og personer med opholdstilladelse i Danmark kan skrive sig på, når de rejser eller bor i udlandet.

Det er frivilligt, om man vil tilmelde sig listen. Derfor kan listen heller ikke tages som udtryk for, hvor mange danskere der befinder sig i landet.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT