Australsk tempomonster tramper sig til VM-guld i enkeltstart

22. SEP 2024 • 14:25SPORT

Grace Brown vandt VM-guld i enkeltstart. Rebecca Koerner og Alberte Greve blev nummer 23 og 34.

Den australske tempospecialist Grace Brown kan to måneder efter at have vundet OL-guld nu også kalde sig verdensmester i enkeltstart.

Søndag var hun den hurtigste af de 70 deltagere på VM-ruten i Schweiz, da hun tilbagelagde de 29,9 kilometer i tiden 39 minutter og 16 sekunder.

Hun henviste den hollandske cykelstjerne Demi Vollering og den nu tidligere verdensmester Chloé Dygert til anden- og tredjepladsen. De var henholdsvis 16 og 56 sekunder langsommere.

Den sidste halvdel af ruten fra Gossau til Zürich var pandekageflad og appellerede til et intensivt tråd, og det var på den strækning, at Grace Brown indhentede de ni sekunder, hun var efter Vollering ved den anden af to mellemtider.

Danmarks Cykle Union (DCU) havde efter aftale med to store danske profiler valgt at nedprioritere enkeltstarten.

Hverken Emma Norsgaard Bjerg eller Cecilie Uttrup Ludwig stillede til start - de skal i stedet deltage i stafetdisciplinen mixed team relay, hvor Danmark håber at kunne kæmpe med om medaljer.

I stedet var det op til Rebecca Koerner og Alberte Greve at kæmpe for dannebrog i enkeltstarten. De sluttede som henholdsvis nummer 23 og 34 med over tre og over fire minutter op til verdensmesteren.

19-årige Alberte Greve var den første dansker på ruten, men allerede ved den første mellemtid stod det klart, at teenageren ikke ville blande sig i topstriden, heller ikke for U23-ryttere, men var med for at mærke presset på højeste niveau.

- Det gik okay. Efter et dårligt EM synes jeg, det var en god måde at slutte min enkeltstartssæson af på, siger Alberte Greve til TV 2 Sport.

Siden cyklede også Rebecca Koerner ud på ruten, og selv om hun cyklede lidt stærkere end sin landsmand, manglede hun også fart for at kunne dyste om de sjove placeringer.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT