Sønderjysk overtidsscoring udbygger Vejles elendige sæsonstart

22. SEP 2024 • 16:13SPORT

Sønderjyskes Marc Dal Hende blev matchvinder i dommerens tillægstid med sin 2-1-scoring mod Vejle.

Det så længe ud til, at Vejle søndag skulle have det første point i sæsonen, men dybt inde i dommerens tillægstid dukkede Marc Dal Hende op og sikrede Sønderjyske alle tre point på hjemmebane med en scoring til 2-1.

Det var en alvorlig mavepuster til Vejle, der dermed fortsat står uden point efter ni runder af superligasæsonen.

Det er en tangering af østjydernes dårligste sæsonstart fra 2006/07-sæsonen, hvor vejlenserne ligeledes var uden point efter ni kampe.

Sønderjyske indtog inden opgøret 11.-pladsen, men kravler med sejren op på otte point og går forbi Lyngby, der senere søndag møder AGF på udebane.

Det var ellers Vejle, der først var tæt på et åbningsmål efter et lille kvarter i Haderslev. Angriberen Anders K. Jacobsen blev spillet frit igennem, men hans afslutning sad lige på Jakob Busk i Sønderjyske-målet.

Derfra overtog Sønderjyske kampen, og Vejle blev langsomt trykket længere tilbage på egen banehalvdel.

Værterne kom frem til flere fine muligheder, uden det dog for alvor blev farligt.

Det gjorde det dog efter et sønderjysk hjørnespark efter en lille halv time. Hjemmeholdets Lirim Qamili steg flot til vejrs og headede hjemmeholdet i front.

Scoringen ændrede ikke på kampbilledet. Det var stadig Sønderjyske, der sad på opgøret, mens Vejle-spillerne hang med hovederne.

Det var dog ikke en kamp med mange af de helt store målchancer. Qamili var et aktiv for hjemmeholdet og kom frem til flere fine forsøg, men en udbygning af føringen var ikke tæt på.

I stedet formåede Vejle langsomt at arbejde sig tilbage i opgøret.

20 minutter før tid var gæsterne første gang tæt på, og få minutter senere kom udligningen.

Den indskiftede angriber Yeni N'Gbakoto viste god kvalitet, da han hårdt presset headede bolden i kassen til 1-1 efter et østjysk indlæg.

Gæsterne formåede dog ikke at holde momentum efter udligningen, og Sønderjyske genfandt i stedet overtaget og pressede på for sejren.

Dybt inde i tillægstiden var der gevinst for hjemmeholdet, da et indlæg sejlede over til Marc Dal Hende, der gjorde det onde ved østjyderne.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT