Kong Frederik deltager i begravelsen af Mr. Grundfos

24. SEP 2024 • 15:19INDLAND/KRIMINAL

Mangeårig koncernchef i Grundfos Niels Due Jensens begravelse foregår tirsdag i Bjerringbro Kirke.

Kong Frederik er tirsdag taget til Bjerringbro for at sige et sidste farvel til den nu afdøde mangeårige koncernchef i Grundfos Niels Due Jensen.

Billeder viser kongen ankomme alene til begravelsen af Niels Due Jensen, der begyndte klokken 14 i Bjerringbro Kirke.

Kongehuset og Grundfos har flere forbindelser. Grundfos har i mange år været kongelig hofleverandør og flere kongelige har deltaget i virksomhedens officielle arrangementer.

Dronning Mary besøgte blandt andet Grundfos' indiske hovedkvarter sidste år i forbindelse med et officielt besøg. Derudover skriver TV Midtvest, at kong Frederik er nære venner med Niels Due Jensens søn Poul Due Jensen, der er direktør i Grundfos.

Da Poul Due Jensen fyldte 50 år, deltog den daværende kronprins i hans fødselsdag på Ormstrup Gods, der var Niels Due Jensens hjem, skriver mediet.

Da kisten løftes ud af kirken, kan man se det kongelige ridderkors på en lyseblå pude på fronten af kisten. Niels Due Jensen modtog Erhvervslivets Ridderkors i 2006 for at løfte den sociale ansvarlighed i dansk erhvervsliv.

Inden begravelsen gik i gang i Bjerringbro Kirke klokken 14, kørte ligfølget fra det gods, hvor han boede, til Bjerringbro og forbi flere af Grundfos' afdelinger i byen.

Niels Due Jensen, der var søn af Grundfos-grundlægger Poul Due Jensen, afgik ved døden torsdag 12. september i en alder af 81 år.

Han er blevet kaldt Mr. Grundfos, da han har brugt det meste af sit liv i Grundfos.

Virksomheden blev grundlagt, da Niels Due Jensen var knap to år gammel, og som ung gik han i 1960 i lære som maskinarbejder i virksomheden.

I 1977 blev han koncernchef. En stilling, han bestred frem til 2003, hvorefter han blev formand for koncernbestyrelsen frem til 2011.

Herefter blev han formand for den primære ejer af Grundfos - Poul Due Jensens Fond. Han trak sig i 2018 på grund af sygdom.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT