Kongehusets kommunikationschef stopper næste år

1. OKT 2024 • 11:19INDLAND/KRIMINAL

Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, har opsagt sin stilling per 1. februar næste år.

Kongehuset skal have ny kommunikationschef. Lene Balleby har nemlig besluttet sig for at stoppe med virkning fra 1. februar næste år.

- Arbejdet med at finde en afløser pågår, skriver kongehuset på sin hjemmeside.

67-årige Lene Balleby tiltrådte i januar 2008 og har siden været ansvarlig for kongehusets presse- og kommunikationsarbejde.

Hun er tidligere kommunikationschef hos Egmont og har også arbejdet på den danske ambassade i Washington.

I jobbet som pressechef har hun skullet finde balancen mellem at give offentligheden og pressen adgang til kongehusets medlemmer og samtidig opretholde en passende distance.

Hun har blandt andet været med til at lukke danskerne ind i de kongeliges hverdag igennem DR-serien "Kongehuset indefra", og hun har fået kongehuset på sociale medier som Facebook og Instagram. Alene på kongehusets Instagram-profil er der omkring 1,1 million følgere.

Men Lene Balleby holder også skarpt på, at der skal trækkes en grænse et sted.

- Det ligger i den her institution, at vi tænker os grundigt om. Vi skal ikke nødvendigvis hele tiden føde ind til den næste artikel eller en ny overskrift, som giver nye klik.

- Vi har en anden langmodighed og eftertænksomhed, sagde Balleby sidste år om sit arbejde til fagbladet Journalisten.

Lene Balleby stammer fra Ringkøbing og er egentlig uddannet folkeskolelærer.

Via en tillægsuddannelse i journalistik blev hun i 1987 souschef i forsikringsselskabet Hafnias kommunikationsafdeling, inden hun efter 13 år i Egmont-koncernen og fire år i Washington fik jobbet i kongehuset.

Da hun tiltrådte, var der inklusiv hende selv halvanden ansat i kongehusets presse- og kommunikationsafdeling. I dag er der syv medarbejdere.

Lene Balleby er tildelt Kommandørkorset af Dannebrogsordenen.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT