Adam Price: Katherine Diez krænker mit privatliv i ny bog

1. OKT 2024 • 11:11INDLAND/KRIMINAL

Katherine Diez fortæller i ny bog blandt andet om detaljer fra sit samliv med tv-kok og forfatter Adam Price.

Dramaforfatter og tv-kok Adam Price beskylder Katherine Diez for "bevidst krænkelse" af privatlivets fred i ny bog, der udkommer på forlaget People's tirsdag.

- Meget af det beskrevne genkender jeg ikke, og jeg har ikke givet samtykke til, at hun må viderebringe sine subjektive beskrivelser eller fortolkninger af vores intime liv sammen.

- Jeg er ikke den rette til at gøre mig klog på Katherines bevæggrunde for at skrive, som hun gør, jeg kan blot konstatere, at hun bevidst har valgt at krænke privatlivets fred i forhold til mig, skriver han på Instagram.

Price dannede par med Katherine Diez fra 2022 til begyndelsen af 2024, hvor Diez var centrum i en sag om plagiat i blandt andet Berlingske-klummer og opslag på sin Instagram-profil.

I den nye bog beskriver Diez intime detaljer fra sit samliv med Adam Price.

Katherine Diez' nye bog er 182 sider lang og har fået titlen "I egen barm".

Price skriver på sin Instagram-profil sent mandag, at bogen har "nogle helt urimelige konsekvenser for de personer, der står mig nær".

Ifølge Adam Price fik han kun forelagt et kort uddrag af Diez' nye bog.

- To hverdage inden den planlagte udgivelse fik jeg forelagt et kort uddrag af bogen, som jeg fik lov at læse overvåget af People's Press og Katherines advokat, Heidi Højmark Helweg, skriver han.

Han afviser at kommentere yderligere på nogen detaljer fra bogen.

- Jeg kommer selvsagt ikke til at kommentere yderligere på nogen detaljer fra bogen, idet jeg som nævnt betragter det som en krænkelse af privatlivets fred og dermed ikke anerkender præmissen om, at mit privatliv skal være samtaleemne i det offentlige rum.

- Jeg har endnu ikke taget stilling til, om krænkelsen skal have retlige konsekvenser, skriver han på Instagram sent mandag aften.

People's forlagsdirektør, Line Miller, skriver i en mail til Politiken, at Adam Price har haft tid nok til at "gøre indsigelser, også juridisk, hvis man mener, at materialet kan anfægtes ud fra eksempelvis en krænkelse af privatlivets fred".

Hun mener derfor ikke, at forlaget har "behandlet sagen hensynsløst eller letsindigt", skriver Politiken.

I bogen fortæller Katherine Diez ifølge Politiken blandt andet om et kokainmisbrug, voldsomt ubehagelige seksuelle oplevelser, en til tider utryg barndom, en giftig mediebranche og en spiseforstyrrelse.

- Som barn var jeg rædselsslagen for at begå fejl. Siden forsvandt jeg ind i en drømmeverden, hvor intet måtte gøre ondt. Jeg ville gøre alt for kærlighed, hvor kaotisk den end var, skriver Diez i bogen ifølge Politiken.

Ud over Adam Price har Katherine Diez også tidligere dannet par med tidligere minister Dan Jørgensen (S).

Ifølge Politiken indeholder bogen en række private detaljer om både Adam Price og Dan Jørgensen.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT