Løsgænger Jeppe Søe får udvalgsposter efter aftale med blå blok

25. SEP 2024 • 14:31ERHVERV/POLITIK

Tidligere folketingsmedlem for Moderaterne Jeppe Søe vil fortsætte som løsgænger, siger han til JP.

Jeppe Søe har lavet en aftale med det blå valgforbund i Folketinget, der gør, at han får to udvalgsposter og bliver tingsekretær.

Det oplyser det tidligere folketingsmedlem for Moderaterne til Jyllands-Posten.

Han har desuden planer om at fortsætte som løsgænger i stedet for at søge optagelse i et andet parti, lyder det videre.

Der har dog heller ikke været den store efterspørgsel på Jeppe Søes kræfter hos de borgerlige partier i Folketinget. Kun Liberal Alliance har ikke smækket døren i, da partiet endnu ikke har taget stilling til et eventuelt medlemskab for Jeppe Søe.

Men selv om Jeppe Søe nu er blevet en del af det blå valgforbund, understreger han til Jyllands-Posten, at han ikke har forpligtet sig til at stemme med den blå blok.

Udvalgsposterne, som Søe har fået, er en plads i Digitaliseringsudvalget og Kulturudvalget. Som tingsekretær kan han styre debatter i Folketinget.

Over for TV 2 vil Søe ikke fortælle, hvem han har forhandlet med fra det blå valgforbund, der består af Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative.

Men han erklærer sig "glad".

- Når man har stået i denne situation, og man har set tidligere kolleger kalde en for et illoyalt røvhul og alt muligt andet, så tænker man: "Bliver min tid på Borgen ubehagelig, eller kan jeg stadig arbejde for de vælgere, jeg er valgt af?". Det kan jeg mærke nu, at dét kan jeg, siger Søe til TV 2.

Jeppe Søe annoncerede 5. september, at han ville melde sig ud af Moderaterne, som han var med til at stifte med Lars Løkke Rasmussen.

Det skete i kølvandet på historier om dårligt arbejdsmiljø i partiets sekretariat. Søe havde krævet en undersøgelse af sagen og var ikke enig i partiledelsens løsning.

Valgforbund indgås blandt partierne i Folketinget for at fordele udvalgsposter i en ny folketingssamling. Pladserne fordeles mellem forbundene efter størrelse, hvorefter partierne internt i et forbund fordeler forbundets pladser i udvalgene.

Traditionelt har der kun været henholdsvis et rødt forbund og et blåt forbund. Men efter SVM-regeringens dannelse er der nu tre valgforbund i Folketinget.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT