Løkke: Ingen kritik af ny digitaliseringsminister i undersøgelser

23. SEP 2024 • 19:38ERHVERV/POLITIK

Moderaterne har ikke tillid til politisk afdeling, men der er ikke kritik af dens tidligere chef, siger Løkke.

Der er intet i de undersøgelser, der foreløbig er lavet om Moderaterne, der tegner et kritisk billede af den nyudnævnte digitaliseringsminister, Caroline Stage Olsen (M).

Det siger partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, mandag, hvor partiet har sagt farvel til ti medarbejdere i sekretariatet i en sag om dårligt arbejdsmiljø.

Heraf er tre fyret, mens syv har takket ja til en frivillig fratrædelse.

Spørgsmål: Nu er undersøgelserne færdige. Har de vist nogle kritiske forhold omkring Caroline Stage?

- Nej, det har de ikke, svarer Lars Løkke Rasmussen.

- Men altså, derudover har jeg egentlig ikke noget behov for at gå mere ind i det her. Det handler om, at vi har et ansvar, jeg har et ansvar, for, at vi har et velfungerende sekretariat, siger han.

Caroline Stage Olsen, som Løkke i august udnævnte til digitaliseringsminister, var for knap tre uger siden ellers ude at undskylde for sin rolle i sagen.

Hun var fra februar 2023 og frem til juni i år politisk chef i partiets sekretariat.

- Jeg har grebet ind hver gang efter bedste evne, når der har været en situation. Det har tydeligvis ikke været nok. Det kan jeg se på alle de henvendelser, som I har fået.

- Det er jeg super ked af. Der er ikke nogen, som er mere ked af det end mig, og det er også derfor, at jeg siger et klart undskyld til medarbejderne, sagde hun dengang.

Netop den politiske afdeling i partiet har stået for skud i kritikken af et dårligt arbejdsmiljø.

Mandag meddelte Moderaterne, at partiet har mistet tilliden til "samtlige medarbejdere" i den politiske afdeling, som Caroline Stage Olsen altså var chef for frem til for cirka tre måneder siden.

- Så har vi vurderet, at vi har en enkelt afdeling i vores sekretariat, hvor vi vurderer, at situationen er sådan, at dér kommer vi bedst i mål, hvis vi giver den en genstart, siger Lars Løkke Rasmussen.

B.T., der i august afslørede historien om dårligt arbejdsmiljø, kunne dengang fortælle, at Caroline Stage Olsen "spiller en central rolle" i klagen, som en række medarbejdere 15. august sendte til Arbejdstilsynet.

Også navne som partisekretær Kirsten Munch Andersen og kommunikationschef Ulla Østergaard er nævnt i klagen.

Spørgsmål: Hvorfor har du ikke fundet det nødvendigt at rokere på ledelseslaget?

- Fordi det har den afdækning af situationen i Moderaterne, vi har foretaget, ikke givet anledning til. Jeg kan jo ikke lave standret og agere på en anonym klage til Arbejdstilsynet, som jeg ikke en gang har se, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det, jeg derimod kan, og som er mit ansvar, er, at da jeg hørte om det, så at finde ud af, hvad er op og ned i alt det her? Det har vi brugt nogle kræfter på, siger han.

Moderaterne har blandt andet tilknyttet en erhvervspsykolog, lige som Arbejdstilsynet har aflagt besøg.

Ekstra Bladet kan mandag afsløre indholdet af den foreløbige vurdering, som Arbejdstilsynet er kommet med på baggrund af sit besøg.

Her beretter ansatte i partiet om nedstirrende og intimiderende blikke fra personer i ledelsen, sene opkald og bagtalelse.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT