Medie: Ansatte beretter om frygt og gråd hos Moderaterne

23. SEP 2024 • 19:02ERHVERV/POLITIK

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af en foreløbig vurdering af et betændt arbejdsmiljø hos Moderaterne.

Rullen med øjnene. Voldsom gestikuleren. Nedstirrende og intimiderende blikke fra ledelsen.

Sådan har det ifølge ansatte været at gå på arbejde hos Moderaterne, skriver Ekstra Bladet.

Mediet er kommet i besiddelse af den foreløbige vurdering, som Arbejdstilsynet efter besøg i Moderaternes sekretariat har udarbejdet af arbejdsmiljøet i partiet.

- Ansatte oplyste, at der jævnligt forekommer adfærd og udtalelser fra ledelsen i forbindelse med faglige bidrag på møder, som de har oplevet som negativ kommentering, hån og latterliggørelse, står der i vurderingen ifølge Ekstra Bladet.

Eksemplerne er blot en del af den samlede kritik, som medarbejdere i Moderaternes sekretariat retter mod ledelsen.

I vurderingen fremgår det også, at flere ansatte er bange og har oplevet grædende kolleger på arbejdet. Der er også eksempler på stress og søvnproblemer, ligesom flere har fået psykologhjælp på grund af blandt andet krænkende handlinger.

- Ansatte oplyste, at de bliver ringet op uden for arbejdstid, somme tider sent om aftenen, af ledere, der henholdsvis er appellerende, sympatisøgende og/eller udskældende, giver ordrer og taler nedsættende om andre ansatte og ledere, lyder det i vurderingen ifølge Ekstra Bladet.

Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, skriver ifølge mediet i en besked til tillidsvalgte i partiet, at han trods den krasse kritik har "fuld tillid" til ledelsen i Moderaternes sekretariat.

B.T., der i august afslørede historien om dårligt arbejdsmiljø, har tidligere skrevet, at navne som partisekretær Kirsten Munch Andersen og kommunikationschef Ulla Østergaard er nævnt i den klage, som en række medarbejdere 15. august sendte til Arbejdstilsynet.

Også den tidligere politiske chef i partiet Caroline Stage Olsen er ifølge B.T. nævnt i klagen.

Caroline Stage Olsen blev i august digitaliseringsminister, og hun har undskyldt for sin rolle i sagen.

Moderaterne meddelte mandag, at partiet har mistet tilliden til "samtlige medarbejdere" i netop den politiske afdeling i sekretariatet. Caroline Stage Olsen var fra februar 2023 og frem til juni i år chef i afdelingen.

Lars Løkke Rasmussen har mandag erkendt, at der har været en mobbekultur i partiet.

Han har afvist, at der skulle være problemer med sexisme, hvilket heller ikke fremgår af Ekstra Bladets artikel.

Tilsyneladende er mobningen gået flere veje. Der er nemlig også ledere, der føler sig udsat for en grov tone og bagtalelse fra medarbejdere.

Der er også eksempel på det samme mellem menige medarbejdere.

Ti medarbejdere - cirka en fjerdedel af sekretariatet - er mandag stoppet. Tre er blevet fyret, mens yderligere syv har fået en frivillig fratrædelse.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT